Tomislav Radovanovic
Tomislav Radovanović Foto:Screenshot/Tv Pink

Visoki policijski funkcioner Tomilsav Radovanovi, načelnik službe za specijalne istražne metode UKP ispričao je ono što su već svi znali, da su Marko Miljković i Veljko Belivuk ubili Vlastimira MIloševića u januaru 2017. u centru Beograda.

Načelnik specijalne službe za specijalne istražne metode UKP-a Tomislav Radovanović ispričao je večeras na televiziji Pink detalje ubistva Vlastimira Miloševića.

Ovaj zločin ostao je upamćen u javnosti kao „ubistvo na šinama“, a dogodio se u januaru 2017. godine, u Ulici kraljice Natalije. Za ubistvo karatiste Miloševića u prvi mah bio je osumnjičen Marko Miljković. On je označen kao izvršilac, dok je Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja bio saučesnik.

„Predmet ovog zločina trenutno je u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, a delo je kvalifikovano kao teško ubistvo. Taj događaj iz 2017. godine se sada rasvetljava, a nameće se pitanje šta se radilo svih ovih godina“, kaže Radovanović.

Radovanović je dodao da su policijski službenici Trećeg odeljenja beogradske policije, koji rade na ubistvima i rasvetljavanju krivičnih dela, gotovo bili prikupili sve relevantne dokaze.

„Postojala su, unutar policijskih krugova, operativna saznanja o tome ko je mogući izvršilac ubistva na šinama. Međutim, tragovi su prosto nestali, verovatno sticajem okolnosti o kojima slušamo prethodnih dana. Stoga je Belivuk, ubrzo posle hapšenja, i oslobođen zbog nedostatka DNK tragova“ kaže Radovanović.

Pročitajte još:

Ističe da o nestanku tragova slučaj vodi tužilaštvo, a policija radi po nalogu Tužilaštva.

„Sigurno je tada prikupljeno dovoljno dokaza. Ono što su činjenice, to je da su nađeni DNK tragovi Veljka Belivuka na registarskim tablicama koje su bile ukradene. Rađeni su mu otisci na poklopcu rezervoara, na interfonu zgrade u kojoj je živeo Milošević“, kaže Radovanović.

Dodaje da je vozilo kojim su počinioci pobegli sa mesta ubistva kupljeno u Šapcu, a kasnije je svedok prepoznao Miljkovića i Kojića, za kojim se i dalje traga.

„Miljković je bio direktan izvršilac tog ubistva prema onome što je policija utvrdila, dok je za volanom bio Veljko Belivuk. Ipak, ograđujem se od ovih podataka jer poslednju reč daje sud“, rekao je Radovanović.

BONUS VIDEO:  Ovo su neke od žrtava klana Veljka Belivuka

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar