Ubistvo na šinama, Vlastimir Milošević, 27. marta, Veljko Belivuk, Marko Miljković
Foto: N1/Facebook/Prinstcreen/Tv Pink

Likvidacija karatiste Vlastimira Miloševića, slučaj poznatiji u javnosti kao "ubistvo na šinama", ponovo se našao u žiži javnosti nakon što je uhapšena bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja se sumnjiči da je uticala na svog kolegu u istrazi za pomenuti predmet. Inače, za ubistvo na šinama 2017. godine u centru Beograda najpre je bio osumnjičen vođa navijača Veljko Belivuk, međutim na kraju mu je stavljeno na teret samo pomaganje. Zbog zločina je tada uhapšen i njegov najbliži saradnik Marko Miljković, a portal Nova.rs otkriva kako je svedok na suđenju za pomenuti slučaj ispričao da je kupljen automobil koji je korišćen prilikom likvidacije karatiste.

Ubistvo karatiste i dan danas intrigira javnost zbog nesvakidašnjih okolnosti koje su pratile slučaj. Tako su prvoosumnjičeni u postupku tokom istrage došli do toga da se terete samo za pomaganje, a postupak je obeležio i misteriozni nestanak DNK traga Veljka Belivuka sa kvake vrata na ulazu u zgradu u kojoj je žrtva živela.

Pročitajte još:

Milošević je likvidiran krajem januara 2017. godine u Ulici 27. marta u centru Beograda. Nedugo nakon zločina privedeni su Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne grupe koja je pala u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara ove godine. Ipak, i pored pompeznog hapšenja, obojica su tokom sudskog postupka oslobođeni krivice.

Tokom suđenja iskaze su dali brojni svedoci, a jedan od zanimljivijih iskaza bio je onaj koji je dao Dejan Matić, koji je osumnjičenima Miljkoviću i Mirku Kojiću prodao „mazdu“ kojom je, kako je tvrdilo tužilaštvo, izvršen zločin.

Miljkoviću i Kojiću se stavljalo na teret da su kupili automobil, a Belivuku da je ukrao tablice sa drugog automobila i stavio ih na kupljeni. Svedok Matić je ispričao da se godinama bavio prodajom automobila koje mu iz Austrije u Šabac gde stanuje dovozi Željko Nikolić, takođe svedok u tom postupku, pisao je KRIK.

Pročitajte još:

„On je ranije tužilaštvu ispričao da mu je Nikolić dovezao očuvanu „mazdu“ austrijske registracije, zelene boje, staru petnaestak godine. Svedok je rekao da automobil nije bio ocarinjen, ali da je imao papire. Matić je ispričao da je mladić kome je prodao kola imao oko 30 godina, kačket i naočare, kao i da je bio srednje građe – ni debeo ni mršav. U istrazi je rekao da se muškarac predstavio kao Vlada i da je došao u večernjim časovima, provozao nekoliko automobila i odlučio se za „mazdu“. Mladić nije naveo za šta mu je potreban automobil“, pisao je KRIK tada.

Dok su isprobavali automobile, prodavac „mazde“ je istakao da je na ulici video parkiranog „punta“. Tada je upitao osobu poznatu kao „Vlada“ da li je on došao tim autom, ali mu je ovaj odgovorio da je došao taksijem sa autobuske stanice u Šapcu.

Inače, prema optužnici, okrivljeni su se teretili da su na kupljeni automobil stavili tablice koje je prethodno Belivuk skinuo sa drugog vozila i odvezli se u Beograd.

Podsetimo, reč je o vozilu kojim je ubica Miloševića pobegao sa mesta zločina. On je naknadno pronađen zapaljen.

Vlastimir Milošević Foto: Facebook

Inače, zbog ubistva Miloševića pravosnažno su oslobođeni i Belivuk i Miljković.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare