Foto: Printscreen Twitter

O masovnoj tuči i obračunu dve grupe muškaraca, tokom kog su sevale pesnice, motke, ali i pištolji, a zbog kog je u subotu prekinuta utakmica između FK Bažanija i BUSK, beogradska policija nije obaveštena, već je za događaj saznala iz medija, a potom i naloga koje je uputilo tužilaštvo da se čitav incident ispita, saznaje portal Nova.rs.

Duel A grupe međuopštinske lige Beograd između Bežanije i ekipe BUSK prekinut je u subotu u 60 minutu zbog obračuna dve grupe muškaraca, ne zaboravimo, usred pandemije, novog talasa zaraze i zabrane okupljanja.

Kako je naš portal već pisao, domaćin je vodio sa 3:0, kada je, po svedočenju očevidaca predsednik domaćeg kluba Jovan Rusić napao gostujućeg trenera. Ovaj mu je uzvratio, u obračun je ušlo i njegovo obezbeđenje, pa su u zaštitu napadnutog trenera i jednog gostujućeg igrača stali i ostali fudbaleri BUSK-a.

Epilog obračuna je navodno bila i slomljena ruka jednog igrača, a navodno je potezano kako hladno, tako i vatreno oružje. Nažalost, ovakve scene nisu neuobičajna pojava na terenima širom Srbije, ali ono što svakako jeste, bio je izostanak policije. Da li su patrole bile prezauzete rasterivanjem studenata sa „klupica“ ili je jednostavno slučaj brže bolje zataškan, zasad nije poznato.

Ipak, nakon što su mediji objavili informaciju o ovom nemilom događaju, Treće osnovno tužilaštvo uputilo je nalog policiji da ispita šta se tačno u subotu dogodilo na terenu FK Bežanija.

„Događaj nije prijavljen policiji od strane učesnika događaja, te nije bilo ni intervencije na licu mesta. Tužilaštvo je naložilo da se izvrše provere operativnim radom“, navela je za Nova.rs portparolka trećeg osnovnog tužilaštva Maja Delić.

Dok policija sa zakašnjenjem ne obavi predistražne radnje, u medijima i na društvenim mrežama pojavljuju se različite informacije o samom događaju, a posebno akterima koji su učestvovali u tuči. Kao jedna od osoba spominje se i istaknuti pripadnik jedne desničarske orrganizacije, veoma blizak vlasti.

Pročitajte još:

Inače, o FK Bežanija se pisalo nedavno kada je navodno policija pretresala prostorije predsednika tog kluba, nakon hapšenja Veljka Belivuka. Prvi čovek Bežanije je međutim, to sve demantovao, tvrdeći da akcija MUP nije obuhvatala njegov klub, a usput je stigao i da pohvali istaknutu borbu države protiv organizovanog kriminala „na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar