Beograd, migranti, ilegalni migranti, hapšenje, policija
Ilustracija Foto: MUP

Policija je jutros u Srpskom Krsturu, u opštini Novi Kneževac, pronašla na obali Tise oko 200 migranata i zaplenila određenu količinu oružja i novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Akcija je bila usmerena na sprečavanje krijumčarenja migranata ka Mađarskoj i krijumčarenja oružja i narkotika, kao i krivičnih dela sa elementima nasilja koje vrše migranti, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Navedeno je i da su zaplenjena tri pištolja, automatska puška, noževi, mačete i određena količina novca i da je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je kazao da su migranti pronađeni u improvizovanom kampu, u šumi na obali reke Tise.

„Jedan broj iregularnih migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar, a jedan broj je sproveden kod tužilaštva na dalje postupanje“, rekao je Vulin.

Ponovio je da je Srbija „ozbiljna, organizovana i humana zemlja“, te naglasio da zakon mora da se poštuje i da važi za sve.

„Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji“.

Poručio je građanima u Subotici, Kikindi, Kanjiži, Somboru, Srpskom Krsturu, Novom Kneževcu da mogu da imaju apsolutno poverenje u državu i da su njihova mesta pod posebnom pažnjom policije.

BONUS VIDEO: Laboratorija marihuane u Obrenovcu: Zaplenjeno više od 50 kg droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar