Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Vladika Stefan Saric

Povodom slučaja vladike Stefana Šarića, vikarnog episkopa patrijarha Irineja i starešine Hrama Svetog Save, koji je umešan u otmicu studenta Akademije SPC Marka Žarkova, a za koju se sumnjiče tri osobe, od kojih su dvojica policijski službenici, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić u saopštenju za medije istakao je da policija ovaj slučaj „ne stavlja pod tepih“.

„Tvrdnje pojedinih medija da Ministarstvo unutrašnjih poslova stavlja pod tepih slučaj dvojice policijskih službenika koji su, kako tvrde, umešani u otmicu dvadesetšestogodišnjeg mladića, ne samo da su netačne, već su i same po sebi kontradiktorne.  Sama činjenica da su oni uhapšeni, jasno pokazuje da je policija postupala u skladu sa zakonom i da pripadnici MUP-a nisu zaštićeni“, navodi se u saopštenju i dodaje:

Pročitajte još...

„Tačnije, pripadnici Policijske uprave za grad Beograd su u februaru ove godine uhapsili tri osobe, među kojima su i dvojica policijskih službenika. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva njima je određeno zadržavanje i policiji je naloženo da protiv njih podnesu krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo prinuda. Nakon toga, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor, a lično sam doneo rešenje o udaljenju sa posla dvojice policijskih službenika nakon ukidanja pritvora“, navodi Stanić.

Načelnik PU Beograd ističe i da time što su službenici MUP suspendovali jasno da nema zaštićenih.

Pročitajte još...

„I time što su oni suspendovani jasno je pokazano da nisu zaštićeni i da se ništa ne gura pod tepih. Kao dugogodišnji policijski službenik želim da istaknem i da sam potpuno zatečen zahtevom da ministar i direktor policije treba lično da nalažu sprovođenje istraga. Smatram da je suvišno i objašnjavati koliko je ovaj zahtev u suprotnosti sa vladavinom prava i da je u svakoj uređenoj državi, baš kao i u Srbiji, navedeno posao institucija“,  navodi se u izjavi Stanića.

Podsetimo, portal Nova.rs proteklih dana je objavio seriju tekstova koji se odnose na slučaj otmice mladića, a u koji je umešan i vladika Stefan Šarić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare