Foto:Screenshot/Youtube/NSuživo TV

Zemuncu Đ. M. (28) kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila prošle godine u Novom Sadu, pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, u četvrtak je u Višem sudu u Novom Sadu završeno suđenje, a presuda će biti izrečena 22. februara.

Nastavljajući da iznosi svoju odbranu, prekinutu ranije zbog dojave o postavljenoj bombi u sudskoj zgradi, Đ. M. je opisao svoje životne prilike rekavši da je bio bez posla i da su ga izdržavali roditelji, kao i da je ostao bez para kada je prestao da radi kao dostavljač. Zbog toga je od poznanika pozajmio 50.000 dinara, ali je mu je ovaj, umesto duga tražio uslugu, da iz jedne zgrade u Novom Sadu, do koje ga je dovezao, uzme jedan paket.

– Njegovo ime ne smem da kažem, jer se plašim za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice – rekao je Đ. M. dodajući da je taj poznanik bio vrlo neprijatan:

„Mislio sam da je reč o nekoj ukradenoj robi. Iz svetlarnika lifta sam uzeo paket, a po izlasku me policija zaustavila i legitimisala i rekao sam da u rancu nosim paket i da je možda droga, a možda i eksploziv.“

Markov je još rekao da se iskreno kaje zbog svega što je uradio i što je završio gde je završio, i da mu je sve to teško palo. Naveo je da zbog svega što se desilo, njegovi roditelji imaju zdravstvenih problema, prenose Novosti.

Zamenik tužioca u završnoj reči je tražila, ako sud nađe da je on kriv, da ga osudi minimalno na osam godina zatvora, imajući u vidu veliku količinu eksploziva – 968 grama, i njegovu veliku razornu moć.

Prema rečima advokata Đ. M, branioca optuženog Markova, njegov klijent je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, i da nije znao šta nosi, i nije postavljao eksplozivnu napravu, već ju je otklanjao i tražio blažu kaznu od one koju je predložilo tužilaštvo.

– U telefonu koji je imao kod sebe, nije bilo sim kartice, i baterija je bila prazna, tako da eksplozivna naprava nije mogla da se aktivira – predočio je branilac.

Đ. M. je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u naselju Detelinara.

Na snimku nadzorne kamere u ulazu u kojem stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta „bombaških“ napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi bez ikakvih problema. Posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Bonus video: Hapšenje u Južnom Bulevaru


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar