Dragan Šolak Foto: United Media

Advokati Srpske kablovske mreže (SBB) podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca M. K. (ime poznato redakciji Nova.rs) zbog sumnje da je počinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je uputio pretnje suvlasniku "United grupe" Draganu Šolaku, u okviru koje posluje i SBB.

U prvoj od dve preteće poruke upućene Šolaku navodi se otvorena pretnja ubistvom i najavljuje „crni dan“ za suvlasnika „United media“. Pomenuta poruka stigla je na i-mejl adresu SBB-a. U drugoj poruci, sa iste i-mejl adrese, ponovljene su pretnje suvlasniku „United grupe“, a M. K. je potom naveo i da će „zapaliti Direkciju“, što je obrazložio time što „ne daš RTS da prenosi Evroligu“.

Kako je rečeno u pravnom timu SBB, krivična prijava protiv ovog muškarca upućena je na adresu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal još u petak, ali do zaključenja ovog teksta odgovor na prijavu nije stigao.

Osim toga, redakcija portala Nova.rs uputila je pitanja ovim povodom Tužilaštvu za visokotehnoliški kriminal, ali ni odgovor na ovo pitanje, do zaključenja teksta, nije stigao.

Bonus video: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar