Danas, dnevni list Danas
Foto: Danas/B.C.

VIše različitih medija, medijskih udruženja i novinara reagovalo je povodom pretnji koje su stigle na mejl adresu glavnog i odgovornog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića, a u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, naše uređivačke politike.

Građanska Vojvodina, koalicija nevladinih organizacija, saopštila je danas da je užasnuta pretnjama koje su upućene na adresu beogradskog dnevnog lista Danas i drugih novinara i upozorila da se radi o najavi “terorističkog čina”.

Sa portala Cenzolovka su pružili podršku listu Danas i zatražili da se „koleginice i kolege zaštite“.

Redakcija BIRN (Balkanska istraživačka mreža Srbije) takođe se priključila podršci i naglasili da „novinar nije meta“.

„Za imamo reči podrške. Za policiju i tužilašto pitanje: Kakva je ovo svinjarija? #NovinarNijeMeta“, navode u objavi na svom Tviter nalogu.

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović istakla je da „država na ovakvim primerima treba da pokaže ozbiljnost“.

„Kolege iz Danasa rade profesionalno svoj posao i ne treba zbog toga da brinu za svoju bezbednost“, navodi u svojoj objavi.

Reakciju policije zadražila je i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Podsećamo, na službenu imejl adresu glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića, u nedelju ujutru stigao je mejl u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, naše uređivačke politike.

BONUS VIDEO: Fejk njuz+lažne optužbe=Pretnje smrću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar