Milan Nikić Foto:N1

Dopisnik TV N1 iz Kragujevca Milan Nikić, danas je, na poziv Osnovnog javnog tužilaštva, dopunio prijavu podnetu 2. marta protiv nepoznate osobe koja mu je pretila, navodeći detalje sa događaja dan kasnije kada je nepoznati muškarac osmatrao stan u kome živi.

Novinaru N1, Milanu Nikiću je najpre prećeno dok je snimao protest otpuštenih radnika kragujevačkog Vodovoda. Potom je nepoznati muškarac iz automobila posmatrao njegov stan, u prizemlju zgrade u kojoj živi.

„Čovek je iz parkiranog automobila ispred prozora mog stana čitavih 40 minuta netremce gledao u moj stan, a kada sam izašao na parking sa uključenom kamerom, startovao je vozilo i odjurio, ali se poslenekoliko desetina metara zaustavio i pokupio još jednog muškarca“, rekao je Nikić FoNetu dodao da je tim detaljima dopunjena ranije podneta prijava.

On je rekao da ne zna zbog čega je izložen pretnjama i napadima, ali veruje da se svojim izveštavanjem zamerio nekim centrima moći, koji pokušavaju da ga zastraše.

„Ne znam da li su me nadgledali policajci ili kriminalci, ali sam sve to snimio i predočio tužilaštvu“, rekao je Nikić.

On je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu zatražio stručnu procenu svoje bezbednosti.

„Osećam se veoma ugroženo i danas sam od tužilaštva zatražio da nadležni organi urade stručnu procenu moje bezbednosti i shodno tome predzmu odgovarajuće mere“, rekao je Nikić.

Policijska uprava i Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu do sada se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

***

BONUS VIDEO – HRW: U Srbiji težak položaj novinara i LGBT zajednice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar