Foto: Vesna Lalić

Vlada je Narodnoj skupštini predložila izbor po hitnom postupku. Izbor Zagorke Dolovac nije uvršten u dnevni red po hitnom postupku, a budući da je reč o vanrednom zasedanju, prema Poslovniku Narodne skupštine, nije moguće naknadno uvrstiti neku tačku u dnevni red. I dalje, međutim, postoji opasnost da se izbor sprovede tokom leta na nekom novom vanrednom zasedanju koje bi bilo hitno zakazano, saopštilo je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Kako se navodi u saopštenju, u obrazloženju Vlade Republike Srbije za izbor Zagorke Dolovac navedena je lažna informacija, tražen je hitan izbor kako ne bi došlo do štetnih posledica zbog navodnog isticanja mandata.

„U pitanju je očigledan pokušaj prevare, Zagorki Dolovac mandat ističe u decembru ove godine i nema nikakvog razloga da se izbor vrši pre redovnog zasedanja u oktobru. Očigledna je namera bila da se izbor Zagorke Dolovac prošvercuje dok su ljudi na odmorima, a javnost uspavana“, navode u saopštenju.

Dodaju da peticija svakako pokazuje ne samo šta građani misle o ovom pokušaju prevare, već i o samom radu Zagorke Dolovac, koja je umesto samostalnog rada služila svakoj vlasti, učestvovala u skandaloznom reizboru u pravosuđu 2010. godine kada su njene kolege ostajale na ulici u jednoj političkoj čistci pravosuđa, mirno sada gleda komentarisanje sudskih postupka od strane političara na vlasti, ali se zato oglasila pre tačno godinu dana da pre sprovedenog sudskog epiloga javnosti saopšti kako nije bilo prekoračenja sile dok je policija tukla narod na protestima za šta postoje snimci koje je cela javnost videla.

BONUS VIDEO: Julski protesti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar