Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Prijateljica nestalog Mateja Periša (27), takođe Splićanka, koja je u vreme njegovog nestanka bila u Beogradu i s kojom je mladić u noći između 30. i 31. decembra pokušao komunicirati, ne sme napustiti Srbiju, piše Jutarnji list.

Srpska policija, prema nepotvrđenog informaciji, pomenutoj Splićanki oduzela je pasoš. S njom se pre više od desetak dana sreo u Beogradu, i to ispred zgrade policije, i Nenad Periš.

Matejev otac je rekao da mu Maja nije uspela s Matejem ostvariti komunikaciju.

Pročitajte još:

U međuvremenu, policija nastavlja ispitivati njegove prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentirali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok se on borio za život.

„Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. januar, ali su se javili da će produžiti najam i vratili su ga 4. posle podne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali“, rekao nam je zaposlenik firme iz zagrebačke Dubrave u kojoj je unajmljen Renaultov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd, piše Jutarnji.

Porukom se iz Beograda javio i Matejev otac Nenad.

„Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP RH surađuje prema zahtevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije“, napisao nam je Nenad Periš.

BONUS video: Potraga za Matejem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare