Foto: Printscreen/YouTube/Nestali

Nakon što su regionalni mediji preneli vest da se na jednom od snimaka sa nadzorne kamere, na kom se navodno vidi Matej Periš u trenutku kada prilazi Savi, čuje i glas koji mu se obraća, "Raskrinkavanje" je utvrdilo da je informacija netačna, a da audio zapis nije autentičan.

Nakon što su pregledani video-zapisi sa nadzornih kamera i nakon što je policija napravila detaljan plan kretanja Splićanina u noći nestanka na videlo, na društvenim mrežama su se pojavili navodni „novi detalji“ za koje se ispostavilo da su netačni.

Matej Periš Foto: MUP Hrvatske

Na stranici „Nestali Matej Periš“, otvorenoj na društvenim mrežama, navedeno je da se na tom snimku nalazi možda „najveći detalj koji je svima promaknuo“, uz napomenu da se u devetoj sekundi pomenutog zapisa obrati pažnja na uzvik nepoznate osobe koja govori: „Sad ustani“, što zapravo nije autentičan audio zapis.

„Na ovo niko nije obraćao pažnju, svi smo gledali samo snimke (većinu bez tona). Da bismo naišli na ovaj snimak i čuli na devetoj sekundi videa „Hajde sad ustani“, čak se pre tog uzvika čuje i nešto kao neki pucanj“, stoji u opisu videozapisa, prenos Klix.ba.

Utvrđeno je da je ova informacija netačna, to jest da zvuk koji se na snimku može čuti nije autentičan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare