Darko Šarić, Milovan Milovac Cigla i Nebojša Joksović Foto:Tanjug/JADRANKA ILIC/Nova.rs

Dok su neki ubijeni ili su pod misterioznim okolnostima umrli, drugi se vode kao nestali, a pojedine je, prema tvrdnjama tužilaštva, ubio Darko Šarić. Portal Nova.rs otkriva gde su danas najbliži saradnici narko-bosa, protiv koga se vodi nekoliko sudskih procesa.

Našoj redakciji nedavno se javio S. S. koji tvrdi da ima informacije o tri likvidacije koje je navodno naručio Šarić. Tvrdi da se na ovaj korak odlučio jer je Šarić krenuo da ubije svoje najbliže saradnike, a naš portal otkriva gde su danas neki od njih.

Šarić je ponovo uhapšen aprila ove godine, u velikoj međunarodnoj akciji, kada je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja se tereti za niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Milana Milovca zvanog Cigla, njegovog nekadašnjeg saradnika.

Foto: Nova.rs

„Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sad kraj. Ne želim razmišljati hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobiti svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos svemu on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se…“, reči su koje je u kriptovanoj aplikaciju SKY u februaru 2020. upisala osoba čiji je identitet bio skriven iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55.

Pročitajte još:

Milan Milovac zvani Cigla osuđen je ranije na 11 godina zatvora kao pripadnik Šarićeve grupe. Posle predaje Šarića 2014. godine uloga Milovca trebalo je da bude preuzimanje vođstva nad klanom, imajući u vidu da je bio poznat kao Šarićeva desna ruka.

Srbija je za njim još 2010. raspisala Interpolovu poternicu jer je nestao i o njemu se ništa nije znalo 11 godina, dok nije otkriveno da je likvidiran u Ekvadoru, pod tada nejasnim okolnostima.

Motivi ovog zločina nisu poznati, a Milovac je dugi niz godina bio Šarićev čovek od poverenja i vodio je sve njegove poslove.

Sudbina još jednog Šarićevog saradnika obavijena je velom misterije. Reč je Draganu Dudiću Fricu, ubijenom u kafiću „Moka“ u Kotoru, 2010. godine.

Bio je blizak Šarićev saradnik i sa njim se sumnjičio za šverc 5,7 tona kokaina. Ipak, Dudićevu smrt prate brojne nelogične okolnosti.

Kako je pre nekoliko godina pisao Blic, , Dudić se mesec dana pre ubistva, u aprilu 2010. godine, na Jelovoj gori kraj Užica, sastao sa čitavim nizom istražitelja i inspektora BIA. Ovaj događaj ostaje jedan od misterioznih događaja iz istrage.

Da li je Fric nagovestio da bi mogao postati svedok protiv Šarića nije poznato, ali je fakat da je svega mesec dana nakon sastanka ubijen.

Radulovića nema na radaru

Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, takođe je jedan od bližih Šarićevih saradnika. Radulović se od pada grupe Darka Šarića, kome se sudi za šverc 5,7 tona kokaina, nalazi u bekstvu, a jedna od lokacija koja se pominje kao mesto na kome se krije jeste Južna Amerika – poznata kao skrovište mnogobrojnih srpskih izbeglih kriminalaca.

Rodoljub Radulović, Foto:MUP Srbije

Radulović je, u bekstvu, osuđen na 10 godina zatvora zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Miša Banana je, kako je utvrdilo srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal, bio vlasnik prekookeanskih brodova koji su prevozili drogu. Ipak, za razliku od mnogih pripadnika Šarićevog klana, Radulović je uspeo da izbegne ruku pravde.

Pročitajte još:

Praktično je nestao, a lokacija na kojoj se krije enigma je godinama. Ipak, pre nekoliko godina, tačnije 2018., u medijima je kao bomba odjeknula vest kako je Miša Banana uhapšen zbog lažnog pasoša i to u Rio de Žaneiru. I dok se u medijima spekulisalo da je zaista Radulović dolijao istražnim organima, ministarstvo u Srbiji o ovom hapšenju nije dobilo nikakvu potvrdu.

Soković u bekstvu

Šarićev saradnik Goran Soković, osuđen takođe zbog šverca droge, godinama uspešno izbegava ruku pravde. Soković je bio Šarićev drug iz detinjstva.

Kako su mediji pre nekoliko godina pisali, do danas Sokovićevo ime se samo dva puta pomenulo. Prvi put 2015. jer je navodno lociran u Italiji i pregovarao je sa srpskim vlastima o predaji. Drugi put 2019. kada je u Americi zaplenjen kokain vredan milijardu i po dolara, navodile su Novosti.

Još jedna sumnjiva smrt

Još jedan Šarićev saradnik umro je pod nerazjašnjenim okolnostima. Reč je o Bošku Nediću, za kojim je Srbija pre 13 godina raspisala poternicu. Nedić je nastradao u Paragvaju, pod nerazjašnjenim okolnostima.

Za Nedićevu smrt se tek nedavno saznalo i to nakon što je KRIK otkrio da je on pronađen mrtav u aprilu 2015. godine u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja.

Boško Nedić Foto: Italijanska policija

Kako je pisao KRIK, paragvajska policija pronašla je u blindiranom automobilu marke „Mercedes“ telo muškarca sa prostrelnom ranom. U ličnim dokumentima stajalo je da je u pitanju tridesetčetvorogodišnji Antonio Herardo Veber Mendes iz paragvajskog grada Kazapa. Policija, koja je pošla od pretpostavke da je u pitanju samoubistvo, pokušala je da pronađe pokojnikove srodnike. Kada u tome nisu uspeli, objavili su Mendesovu fotografiju.

Nedavno je portal KRIK došao do saznanja da je Mendes zapravo Boško Nedić, što su objavljene fotografije u značajnoj meri i potvrdile. Naime, KRIK je fotografije Antonia Mendesa koje je objavila paragvajska policija, zajedno sa fotografijama Boška Nedića koje je napravila italijanska policija poslao Centru za vizuelno računarstvo Univerziteta u Bredfordu.

Boško Nedić u Italji 2008. godine Foto: Italijanska policija

Koristeći tehnologiju razvijenu na ovom univerzitetu ustanovljeno je da se fotografije značajno podudaraju i da na nekim postoji podudarnost od preko 85 odsto.

Boško Nedić je, podseća KRIK, bio jedan od ključnih ljudi u ogranku Šarićeve grupe koja je prodavala kokain u Italiji. On je koordinirao operaciju krijumčarenja kokaina, nalazeći se u hijerarhiji odmah ispod Gorana Sokovića.

Sa druge strane, pojedini bliski saradnici odlučili su da izdaju Šarića. Reč je o svedocima saradnicima tužilaštva u postupcima protiv Šarića – Nebojši Joksoviću i Drašku Vukoviću.

BONUS VIDEO: Kuća Darka Šarića na Dedinju jutro nakon hapšenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar