Veljko Belivuk, živa žrtva, nepoznata osoba
Foto: Nova.rs/Shutterstock

U optužnici protiv Veljka Belivuka i njegove ekipe okrivljeni su u više navrata spominjali izvesnog "Dedu", odnosno "Đenerala", kako mu je bio nadimak na Skaj telefonu, kao misterioznu osobu blisku Belivuku.

U svom iskazu spominje ga okrivljeni Vojislav Đorđević govoreći o susretu u prostorijama Partizanovog stadiona, kada je navodno došlo do trodenvnog maltretiranja i silovanja I. S. On priča da je u prostoriju u kojoj su zlostavljali I. S., a koja je služila za noćenje, u jednom trenutku došao „Deda“, osoba koju jedinu ne oslovljava punim imenom i prezimenom, kao ni ostali okrivljeni. Kaže za njega da je stariji čovek, da ima oko 50 godina, i da je „aritmičar“.

O misterioznom „Dedi“ govori i Vladimir Dimitrijević, vlasnik auto-servisa u naselju Braće Jerković koji je, po sopstvenom priznanju, povremeno popravljao automobile Belivuka i ekipe, ali i čuvao kokain koji bi mu ostavljali drugi članovi ekipe.

Kaže da je u grupnoj konverzaciji na Skaj telefonu, čiji je član bio „Soprano“ odnosno Belivuk, pomenuti „Deda“ imao nadimak „Đeneral“. Jednom prilikom, kada je njemu nepoznata osoba ostavila paket sa kokainom koji je čuvao u limenoj kutiji od alata u svojoj garaži, Belivuk ga je zamolio da drogu „razbije“ drugim supstancama kako bi dobili na količini. Tu smesu do Braće Jerković dostavio je upravo „Đeneral“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Po svemu sudeći, Belivukov Đeneral još slobodno šeta ulicama, srpskim ili neke druge države. Ostaje nam da vidimo kada će uslediti njegovo hapšenje i koje  su informacije o Belivuku može da otkrije.

Podsećanja radi, optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Oni su okrivljeni da su u periodu od početka 2019. do 4. februara 2021. godine organizavali kriminalnu grupu, pod paravanom navijačke grupe “Principi” koja je delovala po uputstvima vođa Belivuka i Miljkovića.

Krivična dela činili su, kako se navodi u optužnici, u Ritopeku, u Ulici livadice 3, u posebnoj prostoriji koju su nazvali „klanica“, gde su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa, odnosno tela ubijenih. U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su prostoriju i mašinu čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze, odnosno biološke tragove.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare