Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Kombinezone koje je grupa Veljka Belivuka, kako se sumnja, koristila prilikom mučenja i ubistava u kući u Ritopeku nabavljali su preko Vladimira Dimitrijevića, vlasnika auto-servisa iz naselja Braće Jerković koji je za njih, prema sopstvenom svedočenju, obavljao i druge poslove.

Optužnicom protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njegove grupe obuhvaćen je i izvesni Vladimir Dimitrijević, vlasnik auto-servisa „Dimitrijević“ u Beogradu, koji, kako je ispričao, Belivuka poznaje desetak godina otkako ga je u njegov servis dovela jedna mušterija. Miljkovića, sa druge strane, poznaje znatno kraće i sa njim je imao korektan odnos, ali ne blizak kao sa Belivukom, dok je kontakt ostvarivao i sa drugim pripadnicima grupe.

Dimitrijević je imao i „Skaj“ telefon koji mu je poklonio upravo Belivuk nešto više od godinu dana pre hapšenja, kako bi dogovarali poslove koje je u narednom periodu izvršavao, a komunicirao je i sa Miljkovićem skriven iza nadimka „Šeprtlja“. Ispričao je da je isti telefon koristila i Bojana Belivuk, Veljkova supruga, ali da se ne seća kako joj je bio nadimak. Povod za ovakav poklon, prema sopstvenom priznanju, Belivuk je našao pitavši ga da li bi hteo da mu u svojoj kući nekada pričuva kokain. Mesec dana kasnije stigla je i prva poruka od „Soprana“, kako je Belivuk bio upisan, u kojoj mu javlja da je kokain ostavljen ispod jednog automobila u ulici.

Ritopek kuća, Veljko Belivuk, Velja Nevolja kombo
Foto: Nova.rs, Printscreen

Verovatno kako ne bi bili primećeni, Dimitrijević je u ovakve akcije uključio i svoj automobil, beli „fijat punto“ koji bi zajedno sa kokainom dovezao do jedne livade na oko 200 metara od servisa i kuće i tu ga ostavio otključanog, a zatim bi iz tog auta, svaki put druga osoba, uzela drogu i odnela je. Za sve svoje akcije Dimitrijević je dobio oko 12.000 evra, a po njega je odlazio na Partizanov stadion.

Stadion Partizana JNA
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U novembru i decembru stigao je novi zahtev od Belivuka – ovog puta želeo je da Dimitrijević za njega nabavi kombinezone jer „renovira kuću“, na šta je ovaj rekao da može. Kada je imao nabavku za servis, naručio je i te kombinezone: prvo u novembručetiri komada, dva bela i dva siva i koliko se seća, reč je o molerskim kombinezonima koji su imali kapuljače, ali ih nije otvarao. Međutim, u svom iskazu nije mogao da se seti kome ih je predao.

Takođe, prilikom odlaska u „klanicu“ obuvali su i čizme.

Slično se ponovilo i u decembru, kada je Belivuk pitao da opet nabavi radna odela. Rekao je da može, ali da ima poteškoće sa nabavkom zbog pandemije korona virusa i transporta materijala u Srbiju, što su mu rekli u profavnici. Nakon par dana stiglo je sedam kombinezona bele boje koje je poručio preko jedne prodavnice boja u Ustaničkoj ulici. Neko vreme su bili kod Dimitrijevića, a onda mu se Belivuk javio da će po njih doći neki mladić.

Vlasnik auto-servisa ispričao je još i da je Belivuka viđao i mimo dogovorenih sastanaka, na događajima poput dečijih rođendana i proslava, a čak je bio i na njegovoj svadbi maja 2019. godine.

Kontaktirali ga preko „Skaja“ i posle Veljinog hapšenja

Saznavši da su Belivuk i Miljković uhapšeni, otišao je u podrum i izneo vagicu, vakuum mašinu i sto koji je koristio kada je pakovao kokain za Belivuka. Vagicu i mašinu je polomio u delove i bacio, a sto je, kako je ispričao, ostavio pored kontejnera. Kako je kod njega ostala droga koja je trebalo da bude isporučena, pet do deset dana od hapšenja stigao mu je zahte, a kada je prihvatio, i poruka od osobe sa nadimkom „Krilati“.

„Krilati“ ga pita da li je kod njega „Sopranova“ roba i koliko, nakon čega se sastaju istog dana u 20.00 časova radi primopredaje po utvrđenom modelu. Po drogu je došao mladić sa kačket i masku, a zatim se odvezao taksi vozilom. Od tada, kako je ispričao na saslušanju, niko ga nije kontaktirao, a Skaj je držao upaljen još 10 dana. Nakon toga ga je, zajedno sa papirićem na kom je pisala šifra, bacio.

Podsećanja radi, optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića i pomenutog Vladimira Dimitrijevića.

Oni su okrivljeni da su u periodu od početka 2019. do 4.2.2021. godine organizavali kriminalnu grupu, pod paravanom navijačke grupe “Principi”. Grupa je delovala po navodima i uputstvima vođa ove OKG, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odnosno, gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet.

Bonus video: Dovođenje Velje Nevolje na stadion