Suđenje, sudjenje,
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministarka pravde Srbije Maja Popović razgovarala je danas sa predsednikom Advokatske Komore Srbije (AKS) Viktorom Gostiljcem povodom nezadovoljstva advokature Nacrtom zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku (ZPP), koji je objavjlen radi javne rasprave.

U zajedničkom saopštenju nakon sastanka, ministarka pravde i predsednik AKS ukazali su da na taj način žele da potvrde da će se u daljim razgovorima razmotriti sve primedbe koje će biti dostavljene na teskt Nacrta zakona kako bi se došlo do zakonskih rešenja koja će biti u opštem interesu.

Ministarstvo pravde i AKS su postigli saglasnost da se konsultativni proces, u kom će i advokati i druga zainteresovana lica izneti svoje primedbe, produži do postizanja konsenzusa o tekstu Nacrta zakona, kaže se u saopštenju.

„Napominjemo da je javna rasprava o Nacrtu zakona tek počela a da je cilj izmena i dopuna ZPP postizanje usklađenosti sa EU standardima, unapređenje efikasnosti pravosuđa, skraćivanje trajanja dugotrajnih postupaka, ravnomerna opterećnost sudova, stvaranje uslova za suđenje u razumnom roku, sve u skladu sa revidiranim Akcionim planom za Poglavlje 23 i Akcionim planom za unapređenje Republike Srbije na rang listi Svetske Banke“, navodi se u saopštenju.

Ministartvo pravde i Advokatska komora Srbije izrazili su uverenje da će se u toku javne rasprave i konsultativnom procesu poboljšati predložena zakonska rešenja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar