Foto:Dragan Mujan/Nova.rs, E-Stock/Miloš Rafailović

Marko Miljković, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavlja sedam monstruoznih likvidacija, negirao je danas krivicu u Specijalnom sudu u Beogradu. Sudija mu je na početku predočila da je u ranijim iskazima negirao krivicu.

Advokat Marka Miljkovića na samom početku zatražio je da se trojica okrivljenih svedoka, Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, isključe sa suđenja, kao i ostali svedoci, a dok okrivljeni iznose odbranu.

Sudsko veće je odbilo zahtev, a potom je Miljković nastavio…

„Nisam nigde našao u optužnici na koji način smo se organizovali. Ja nisam nigde video s kojom smo se namerom udružili. Nisam nigde video kako smo mi pismeno ili usmeno razgovarali, ja se držim samo zakonitih dokaza, ne ovih sa Skaja. Kada smo bili na slobodi, počele su priče o sečenim glavama i igranju fudbala… Mi se nismo osećali prozvanim, normalno živeli“, rekao je Miljković.

Potom se osvrnuo na advokata Svetozora Vujačića, koji ga je, kako tvrdi, povezao s ministrom policije Aleksandrom Vulinom.

Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

„Svetozar Vujačić je moj rođak. On je to priznao, on me je upoznao sa Vulinom 2019. godine u bekstejdžu u klubu Gotiku. Tada kreće naša saradnja. On mi je predložio dva predloga, da mu nađem štek kuću za njihove potrebe. Ja sam pitao koje potrebe, on je rekao „pa..““, rekao je Miljković.

Izjavio je da se nakon sastanka s Vulinom video navodno i s predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

„Ja sam se video s Vučićem u Ulici Živka Davidovića, kod njegove prijateljice Katarine Šišmanović. Pitao sam ga da li je upoznat s predlozima koje je imao Vulin, on je rekao da je Vulin njegova desna ruka i da je upoznat sa svim“, rekao je Miljković.

Izjavio je da i je Vulinu pokazao nekoliko kuća, dve na obali Dunava i jednu u Ritopeku.

„Nisu mu se svidele na obali Dunava, a u Ritopeku mu je smetalo to što nije asfaltiran put. To su potom asfaltirali, i to nije radila Grocka, koja je nadležna za tu teritoriju, već Beograd. To vam govori dovoljno“, rekao je Miljkoviću.

O predsedniku Višeg suda

Miljković se tom odbrane osvrnuo i na predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića.

„Meni je Vulin leta 2019. tražio da Miksa (Milovan Tadić) organizuje svoju devojku Tijanu Maksimović za Stepanovića. Tu je Vulin hteo da ga snime i ucenjuju, jer nije hteo da sluša. Ja to nisam hteo da uradim“, rekao je Miljković.

Foto: Instagram / Društvene mreže

Sudija Vinka Beraha je prekinula Miljkovića i upitala ga kakve veze imaju ljudi koje pominje sa krivičnim delima za koja se tereti, na šta je on rekao:

„Ako sam ja organizovao kriminalnu grupu, oni su podstrekači. Ja sam navijač za njihove potrebe. Vučić, Vulin i kompanija mi ovo smeštaju“, rekao je Miljković.

Podsetimo, kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića stavljaju se na teret teška krivična dela, sedam likvidacija i jedno silovanje. Osumnjičeni su žrtve ubijajne na dve lokacije, u Ritopeku i Surduku, u kućama poznatim kao „klanice“.

Belivuk je u ponedeljak izneo odbranu i tom prilikom negirao krivicu za sva krivična dela za koja se tereti.

Naređenje od „šefa“ da napravi navijačku grupu

Izjavio je da je njegova kriminalna grupa oformljena za potrebe države, te da je on član Srpske napredne stranke (SNS). Naveo je da je njegova grupa bila zadužena za razbijanje demonstracija, mitinga, ali i rušenje u Hercegovačkoj ulici 2016. godine.

„Ja sam član SNS i bio sam zadužen za Blok 45 i 50. Sa Aleksandrom Stankovićem sam vodio grupu koja je služila za potrebe države sve do njegovog ubistva, nakon čega sam nastavio ja to da radim“, rekao je Belivuk i dodao:

„Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonko (Veselinović prim.aut), da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić“, rekao je Belivuk.

Takođe, izneo je tvrdnje da se video sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, kao i da je veza sa njegovom grupom trebalo da bude ministar Aleksandar Vulin.

Belivuk je potom istakao i da s Vulinom nije hteo da sarađuje jer je znao da je on, kako tvrdi, konzumirao narkotike.

„Znam da se drogira, videli ste i sami kako pas na granici odmah skače na njega“, rekao je.

Bonus video: U Specijalnom sudu počelo suđenje grupi Belivuk-Miljković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare