Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Suđenje u postupku koji se vodi protiv direktora MB "Namenska", Radoša Milovanovića i još dvojice optuženih za nesreću koja se 2017. godine dogodila u krugu te fabrike u Lučanima, a u kojoj su smrtno stradala dva radnika fabrike, neće biti nastavljeno u zakazanom terminu u ponedeljak 15. marta, izjavio je za Nova.rs otac nastradalog mladića, Milomira Milivojevića, Milovan.

Kako je rekao za portal Nova.rs, direktor ovog preduzeća je sudu u Ivanjici dostavio podnesak da je bolestan, a postupajući sudija nije imao vremena da ih pismenim putem obavesti o tome.

„Ovaj postupak se pretvara u agoniju. Dete mi je satrulilo, a prošle godine su održana samo tri ročišta. Ako budem imao mogućnosti ponovo ću zahtevati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ubija nas nemoć i tuga“, priča nam Milovan.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je istakao da će tražiti proveru verodostojnosti uverenja o zdravstvenom stanju Radoša Milovanovića.

„Zahtevaću komisiju da se formira i to istraži jer mi nije jasno kako direktor može da dolazi na posao, a na suđenja ne. Da li je on jači od suda, države i svih njenih institucija“, zapitao je on.

Prema Milovanovoj oceni, da je lošeg zdravstvenog stanja Milovanović bi bio hospitalizovan.

„Sramota me je od mrtvog deteta za koje tražim pravdu od 2017. godine. Tražim suđenje, pa makar ih i oslobodili, a ja ću pravdu tražiti na višim instancama. Ići do Strazbura ako budem živ, a ako ne, ostavio sam amanet kćerki da to ona učini. Iscrpljeni smo fizički, psihički i finansijski“, zaključio je on u izjavi za Nova.rs.

Od kada je Milovanović na čelu „Namenske“, živote je izgubilo 21 lice u tom preduzeću, a 40 je teže ili lakše povređeno. Tenutno se vodi krivični postupak protiv direktora Radoša Milovanovića, Vladimira Lončareviča i Tomislava Stojića zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti – 14. juna 2017. godine kada su nakon eksplozije baruta poginuli su radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare