Otac žrtve u Lučanima: Sin je izgoreo u majici od 300 dinara

Hronika 01. sep. 202015:31 > 02. sep. 2020 00:06
Podeli:
Foto: Nova.rs

Milovan Milivojević, otac nastradalog radnika fabrike Namenska MB u Lučanima, kaže da je očekivao da će odbrana optuženih direktora pokušavati da opstruiše sudski proces, ali i to da je spreman da ide i do Strazbura kako bi pravda bila zadovoljena. On je takođe naveo da očekuje da će trojica optuženih dobiti najblaže ili čak uslovne kazne nakon okončanja postupka.

„Dok god sam živ, tražiću pravdu za svoja sina. Svojim očima sam gledao kako mi je dete izgorelo, u pamučnoj majci od 300 dinara. A sada se prvooptuženi, direktor hvali video-nadzorom u fabrici i povećanim platama. Preko 100.000 dinara“, kaže Milivojević.

Iako je prošlo skoro godinu od početka sudskog procesa, tek sada su trojica optuženih završila sa saslušanjima. Jedan od branilaca je zatražio da bi glavni pretresi trebalo da se prorede, odnosno da se ne zakazuju svakog meseca, jer navodno imaju obaveza u drugim sudovima.

Zanimljivo je da je Raško Radovanović, branilac Vladimira Lončarevića dostavio je sudu lekarski izveštaj u kojem stoji da je dijabetičar, sa pečatom iz Doma zdravlja u Lučanima, iako je ovaj advokat iz Kragujevca.

Foto: Nova.rs

Vladimir Todorić, punomoćnik porodice Milivojević rekao je da nije beznačajno to što su sva trojica optuženih završila sa saslušanjem. On je napomenuo da je današnje svedočenje Stojića veoma bitno zbog razgraničenje u lancu odgovornosti.

„Iskoristiću taj detalj za naredna saslušanja, kada će svedoci davati iskaze. On je po meni veom bitan“, rekao je Todorić.

Komentari

Vaš komentar