Miku Aleksića iz zatvora vodili na VMA

Hronika 08. sep. 202114:02
Podeli:
Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik studija glume "Stvar srca", koji se nalazi u pritvoru zbog optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje, najverovatnije će morati na operaciju.

Ovu informaciju za „Novosti“ je potvrdio njegov branilac Zoran Jakovljević, koji je kazao da je situacija sa Aleksićevim zdravljem daleko od sjajne.

„Zapušena mu je vratna arterija više od 65 odsto, krv mu ne protiče u dovoljnoj meri do mozga i ne donosi dovoljno kiseonika. Zbog toga ima česte bolove u glavi, nesvestice i vrtoglavice“, kaže Jakovljević.

„Pre 10-15 dana vodili su ga na preglede na Vojnomedicinsku akademiju i doktor je rekao da je neophodna operacija. Međutim, ja stičem utisak da zasada izbegavaju da ga operišu, jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata. Lekar na VMA mu je otvoreno rekao da to može da se desi, da tokom operacije dobije moždani udar“, kazao je Aleksićev advokat.

Jakovljević kaže da Aleksić uopšte ne priznaje da mu nije dobro i ne želi da prihvati da može da bude onemogućen da se suoči sa optužnicom i suđenjem:

„On jedva čeka da se u sudnici uhvati ukoštac sa svima njima. Ne želi da priča o zdravstvenim problemima i kao da ih ignoriše. Dostavljena mu je optužnica i treba da pripremimo odbranu. Tražio sam od sudskog veća da mu se u pritvor dostave dokazni predlozi i sad čekamo“, kaže on.

Redakcija portala „Nova.rs“ nije mogla ovu informaciju da potvrdi u tužilaštvu i sudu.

Aleksiću je, podsećanja radi, početak suđenja zakazan za 1. oktobar u Višem sudu u Beogradu. Tada će biti održano pripremno ročište, koje je po pravilima zatvoreno za javnost. Na njemu tužilaštvo i odbrana treba da predlože dokaze i svedoke koje će izvesti tokom suđenja i da se optuženi reditelj izjasni o krivici.

Njega su dve devojke polaznice studija glume optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet devojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove. Sa tim optužbama u javnost su izašle glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar