triptih merima isaković, lečić i štajnfeld
Foto: Arhiva, Printscreen

Glumica Merima Isaković, koja je u ispovesti za "Nedeljnik" optužila svog kolegu Branislava Lečića za seksualno zlostavljanje, neće moći da ga krivično goni za ono što je preživela, ali je zato spremna da svedoči u korist glumice Danijele Štajnfeld. Podsetimo, glumica Štajnfeld je Lečića nedavno optužila za silovanje.

U slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja. Ipak, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posledica za ovaj događaja, Isakovićeva je poručila da je spremna da svedoči u slučaju Štajnfeld.

Pročitajte još:

Ona je istakla da Danijelu ne poznaje, ali da je spremna da se odazove pozivu tužilaštva, ukoliko ga dobije.

„Naravno. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega“, rekla je Isakovićeva za medije.

Po svemu sudeći, potresno svedočenje Isaković može uzeti u obzir tužilaštvo u trenutku kada bude odlučivalo da li će protiv Lečića povesti istragu zbog optužbi glumice Danijele Štajnfeld koja tvrdi da ju je silovao.

Branislav Lečić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ne treba zanemariti činjenicu da se protiv Lečića u slučaju Štajnfeld još uvek vode predistražne radnje. On je tako nije saslušan u svojstvu osumnjičenog, već je ispitan kao građanin.

Saslušan u policiji, još uvek predistraga

Tužilaštvo se nakon Lečićevog saslušanja oglasilo rekavši da se radi na proveri navoda.

Lečić je saslušan u policiji, gde je negirao krivično delo, rekavši da je prošao poligrafsko testiranje. Ipak, o ovome se tužilaštvo nije oglasilo.

Lečić proteklih nedelja konstatno se oglašava u medijima i negira da je imao bilo kakve veze sa glumicom Štajnfeld.

silovanje branislav lečić
Foto: Screenshot Youtube/Merima Isaković

Podsetimo, nekada jedna od najvećih mladih zvezdi u glumi, Merima Isaković, ispričala je u ispovesti za „Nedeljnik“ da ju je Lečić seksualno napastvovao u svom stanu u trenutku kada je ona imala 18 godina. Ispričala je i da joj se on za to izvinio, te da se nadala da je uvideo svoju grešku i postao bolji čovek.

Pročitajte još:

Ipak, nakon što je saznala za slučaj glumice Danijele, odlučila je da progovori o svom iskustvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar