Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Momci iz Splita nisu bili moji gosti, ušli su bez rezervacije u klub. Sve je bilo najnormalnije. Niko ih nije dirao, niti je bilo problema - kaže menadžer kluba "Gotik" u kojem su nestali Matej Periša iz Splita i prijatelji bili 30. decembra, veče pre Nove godine, piše Blic.

On dodaje da je pričao sa njegovim drugovima koji su mu rekli da je „sve bilo super“.

– Pitao sam ih da li su bili ugroženi na bilo koji način u klubu, rekli su da nisu. Pitao sam ih da li su se drogirali, kažu da nisu – kaže organizator ove žurke, inače poznati beogradski ugostitelj čije ime i prezime je poznato redakciji, piše Blic.

Ispred kluba „Gotik“ kod Beton hale trenutno dve patrole Rečne policije patroliraju duž obale reke Save u potraži za nestalim Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao je u noći između 30. i 31. decembra.

Pročitajte još:

Nakon što je celo jutro patrola Rečne policije obilazila potez od lokala u Beton hali do Beograda na vodi, usidrili su se nedaleko od „Gotika“, kluba u kom je poslednji put mladić pronađen, i tu sada pretražuju teren. Takođe, saznajemo i policija patrolirali i oko Pančevačkog mosta.

Mediji prenose i da je jedna patrola Rečne policije otišla ka Dunavu ka Adi Huji, a druga na suprotnu stranu kod Zemunskog keja i polako vozi i zagleda splavove.

Podsetimo, Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra u 2.30 sati, dakle noć pre dočeka Nove godine. On je sa još šestoricom svojih drugova došao u Beograd na doček Nove godine.

Prema nezvaničnim informacijama, Matej je u jednom trenutku ustao od stola u klubu „Gotik“ i zaputio se ka toaletu. Kako je bila velika gužva odlučio je da izađe napolje, kada su ga nadzorne kamere poslednji put snimile da se stepenicama spušta ka vodi. Od tog trenutka niko ga više nije video, mada se pojavila nezvanična inforamcija da je sutradan viđen u centru grada gde pokušava da zaustavi taksi, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je to on.

Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vreme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i okolo. Drugovi su nakon potrage otišli u smeštaj, gde su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su sa policijom. Nestanak su srpskoj policiji prijavili 31. decebmbra u 18 časova, kako je izvanično potvđeno u saopštenju MUP-a.

BONUS VUDEO: Potraga za nestalim Matejom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare