Jovan Mara Foto: Printscreen/Tv Happy

Jovan Mara, poznati kolekcionar, nalazi se pod lupom tužilaštva i policije zbog sumnje da je učestvovao u krađi 43.000 komada državnog ordenja iz zgrade Palata Srbija u Beogradu. Istraga se takođe vodi i protiv nekadašnjeg državnog sekretara Slobodana Homena, ukupno osam osoba je privedeno, dok se za dve traga.

U velikoj akciji uhapšeni su N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), Jovan Mara (65) dok se za još dve osobe traga i Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predlog za raspisivanje poternice. Nekadašnji državni sekretar Slobodan Homen je jedna od osoba za kojima se traga.

Slobodan Homen Foto:Medija centar Beograd

Jovan Mara je inače kolekiconar i stručnjak za odlikovanja, sebe naziva „čuvarom od zaborava“, a gostovao je u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na TV Hepi gde je objasnio da je kolekcionar postao pre 30 godina i predstavio svoju bogatu zbirku ordenja.

Podsetimo, kako je saopštilo tužilaštvo, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a, izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Bonus video: Hapšenje zbog teškog ubistva u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare