Foto: Printscreen/TV Prva

Bračnom paru Borisavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda biće vraćena usvojena trogodišnja devojčica Lenka, koju im je Centar za socijalni rad u Subotici dao na usvajanja 15. maja, pa oduzeo zbog greške u proceduru. Paru je dete oduzeto, jer su socijalni radnici napravili niz propusta, a kako nezvanično prenose mediji, dete će im ipak biti vraćeno.

Kako portal Telegraf.rs prenosi, devojčica, koja se nalazi trenutno u hraniteljskoj porodici, opet biti kod svoje kuće i sa svojim roditeljima. Ipak, iako mediji izveštavaju da će devojčica biti vraćena porodici, bračni par Savić trebalo bi da danas u 13.15 ima sastanak sa ministrom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoranom Đorđevićem, nakon čega bi trebalo da se zna sudbina deteta.

Borisav Savić u razgovoru za portal Nova.rs ističe da još uvek nema povratnu informaciju šta će biti sa njihovim detetom.

„Danas u 13.15 imamo sastanak sa nadležnim ljudima iz ministarstva, nakon čega ćemo znati više informacija. Mediji ovih dana izveštavaju o raznim mogućnostima, ali mi dosad nismo dobili nikakvu povratnu informaciju šta će biti sa našim detetom“, istakao je Savić za naš portal.

Podsetimo, Savićima je ćerka data na prilagođavanje oktobru prošle godine. Oni su polovinom prošlog meseca dobili i neophodno rešenje o usvojenju. Devojčica je sa njima provela skoro osam meseci, da bi im prošlog ponedeljka iz Centra za socijalni rad javili da moraju da vrate dete u utorak, zbog starosne razlike između jednog usvojitelja i devojčice. Naime, razlika ne sme da prelazi 45 godina, dok u slučaju Biljane Savić iznosi 48, zbog čega je bilo neophodno da radnici Centra za socijalni rad u Subotici traže saglasnost od ministra Zorana Đorđevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare