Veran Matic
Veran Matić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Član Radne grupe Vlade Srbije za bezbednost i zaštitu novinara Veran Matić uputio je inicijativu premijerki Ani Brnabić i ostalim članovima tog tela da se u ponedeljak sastanu povodom ukidanja prvostepene presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i vraćanja na novo suđenje, prenosi večeras N1.

Matić je uputio inicijativu da se razmotre posledice te odluke i mere koje Radna grupa treba da preuzme, jer je slučaj paljenja kuće Jovanovića prioritet u radu Radne grupe.

Naglasio je i da je Radna grupa već razgovarala o direktnoj pomoći za obnovu Jovanovićeve kuće i nabavci opreme koja je uništena, ali da ništa nije urađeno, iako je postignuta načelna saglasnost oko formiranja neke vrste fonda za takve slučajeve.

Mislim da je neophodno da hitno bude realizovana pomoć za potpunu obnovu kuće kao prvi korak u ublažavanju posledica i ove odluke Apelacionog suda. Podsećam da je tri godine od paljenja kuće, da toliko traju posledice, da ko zna koliko će još trajati proces, da kolega Jovanović ima više od 70 godina i različite bolesti, da je njegova supruga od te noći ne može da spava, naveo je Matić.

Milan Jovanović Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs

Istakao je i da su tokom sudskog postupka Jovanović i njegova supruga kao žrtve dodatno viktimizirani od optuženih i njihovih advokata.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar