Slobodan Šaranović, Luka Bojović kombo
Foto: E-Stock/Petar Jovanovic, EPA/J. L. PINO/ Slobodan Šaranović, Luka Bojović

Za uhapšenog Budvanina Marka Ljubišu Kana, govorilo se da je podržavao Luku Bojovića u sukobu sa porodicom Šaranović.

Marko Ljubiša Kan označen je u crnogorskoj i srpskoj policiji kao jedan od najuticajnijih figura u srpsko-crnogorskom i balkanskom podzemlju. Kan je „bezbednosno interesantna osoba“ koja vodi budvansku kriminalnu ekipu, koja je saveznik škaljasrkog klana iz Kotora, ali je bliska i Luki Bojoviću i Filipu Koraću.

Iako je glavna delatnost ove kriminalne grupe šverc droge, pre svega kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, aktivno su učestvovali i u sukobu zaraćenih klanova širom Balkana, pre svega u Srbiji i Crnoj Gori.

Pročitajte još:

Kako je većina vodećih članova škaljarskog klana i njima bliskih grupa likvidirano, od Jovana Vukotića u Turskoj, preko Alana Kožara na Krfu i Igora Dedovića i Stevana Stanatovića u Atini, Marko Ljubiša je ostao jedan od najistaknutijih članova te kriminalne organizacije.

Za njega se govorilo da je zastupao interese Luke Bojovića u Crnoj Gori, kao i da su, navodno, pripadnici njegove kriminalne grupe učestvovali u likvidaciji protivnika Luke Bojovića, u ratu između porodica Šaranović i Bojović.

Podsetimo, crnogorska policija uhapsila je večeras u Budvi Marka Ljubišu zvanog Kan.

Uprava policije Ljubišu označava pripadnikom budvanske kriminalne grupe, koja je bliska organizovanom kriminalnom klanu „škaljari“

****

BONUS VIDEO: Karijera Luke Bojovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar