Foto:Shutterstock

Prema tvrdnjama policije, Marko Ljubiša Kan je vođa budvanske kriminalne ekipe koja blisko sarađuje sa škaljarskim klanom i bio je na meti napadača nekoliko puta.

Budvanin Marko Ljubiša zvani Kan, važi za vođu budvanske ekipe koja je bliska škaljarskom klanu i „trn je u oku“ protivničkom kavačkom klanu koji je nekoliko puta pokušao da ga likvidira. On je danas uhapšen u svom rodnom gradu, a kako prenose podgoričke Vijesti, Ljubiša je uhapšen zbog ilegalnog posedovanja oružja.

Pročitajte još:

On se već nekoliko puta nalazio na meti atentatora i preživeo je najmanje tri atentata. U avgustu 2019. godine na njega i dvojicu njegovih telohranitelja izvrešen je napad u Budvi kada je nekoliko napadača pucalo na njih iz automatskog oružja. Zanilmljivo je da su napadači bili maskirani silikonskim maskama.

Napad se dogodio na terasi lokala „Korkovada“ u Budvi, a u pucnjavi su ranjeni njegovi prijatelji, Dragan Marković i Goran Slovinić, ali Kan tom prilikom nije ni okrznut.

Marko Ljubiša je ranije često boravio u Beogradu, može se reći da je živeo na relaciji Beograd – Budva. Na njega je pucao u srpskoj prestonici 2009. godine, na pakringu Beogradske arene posle utakmice Parizan – Panatinaikos.

Beograd za njega nije bio baš srećan, jer je jedini put ranjen na Novom Beogradu, 2013. godine. On je tada pogođen sa nekoliko metaka, ali je uspeo da se doveze svojim kolima do Hitne pomoći, uđe unutra i sruši se.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Marko Ljubiša Kan je shvatio da se klima u Beogradu promenila i sve ređe je dolazio u Srbiju, u kojoj je 2012. godine čak uhapšen i deportovan u Crnu Goru.

Ali, zato su iz Beograda poslali plaćenog ubicu u Budvu.

Naime, crnogorska policija je u januaru 2021. godine u Budvi uhapsila Lazara Ilića i Strahinju Savića. Lazar Ilić je već bio u bekstvu, jer su ga srpske vlasti sumnjičile za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži TC „Ušće“.

Šarac je bivši „Pink panter“ i bio je blizak škaljarskom klanu, pa ga je Lazar Ilić likvidirao, za račun suparničkg, kavačkog klana.

Prilikom hapšenja Ilića, navodno je pronađeno oružje i fotografija čoveka koga je trebalo da likvidira i to upravo fotografija Marka Ljubiše Kana.

****

BONUS VIDEO: Suđenje Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog klana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar