Foto: Arhiva/Instagram/duh.grobarstva

Lazar Ilić iz Kraljeva koji će iz Crne Gore biti izručen vlastima Srbije zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, prvi put se pojavio u medijima upravo  20. oktobra prošle godine kada je objavljeno policijsko saopštenje u kome su navedeni njegovi inicijali i navodi da se sumnjiči za ubistvo Šarca u garaži Tržnog centra Ušće.

„Beogradska policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali su L. I. (24), koji se sumnjiči da je 17. oktobra u Novom Beogradu izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju nad A. Š. (36). Sumnja se da je L. I. u podzemnoj garaži Tržnog centra „Ušće“ prišao sa leđa oštećenom i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u predelu glave, nanevši mu teške telesne povrede“, saopštio je MUP.

Šarac je sa dva metka u glavi završio na aparatima, a 26. oktobra prošle godine je preminuo u beogradskom Urgentnom centru.

Od tada je srpska policija intenzivno je tragala za Ilićem, koji je u međuvremenu osumnjičen za ubistvo, pošto je Šarac preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Kako je Nova.rs ranije pisala Lazar Ilić (23) dobro je poznat policiji.

Iz njegovog debelog dosijea izdvajaju se teške krađe, razbojništva, nelegalno držanje oružja, tuče, obijanje trafika i automobila. Kada je bio maloletan, Lazar Ilić je izbo čoveka nožem jer je želeo da ide u toalet pre njega.

Za Ilićem je bila raspisana poternica, a uhapšen je u Crnoj Gori posle skoro četiri meseca skrivanja.

Ko je bio ubijeni Šarac

Aleksandar Šarac (35) bivši je pripadnik međunarodne lopovske bande „Pink Panter“, a našoj javnosti je poznat od 2019. godine kada se našao na meti „nasmejanog ubice“, Der Čabe. Dva puta je uspeo da izbegne smrt, a u zatvoru je bio i zbog nošenja oružja.

Podsetimo, Der Čaba je 5. januara 2019. godine došao ispred kuće u kojoj živi Šarac.

Čekao ga je da izađe, jer je trebalo da ide na trening u tom trenutku, ali je umesto njega izašao zet Nebojša Marković. Umesto da „overi“ Šarca, Čaba je pucao u Markovića i u njega ispalio nekoliko metaka dok je pakovao dečja kolica u gepek.

Nekoliko meseci posle ubistva Markovića, Der Čaba je uhapšen u Pragu i optužen je za nekoliko ubistava širom sveta. Nalazi se u zatvoru u Mađarskoj, a ime naručioca ubistva Šarca je do danas ostalo nepoznato.

Inače, Der Čaba je tada izjavio saučešće Nebojšinoj porodici i izjavio „da nije imao drugog izbora nego da izvrši atentat“.

Osim toga, Šarac je bio u zatvoru na izvršenju kazne zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

Na meti je bio i 7. avgusta 2018. godine. Tada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je oštećen automobil, a pretpostavljalo se da bivši igrač Partizana nije bio meta, već upravo komšija Šarac i da je bomba bačena zbog podele plena iz pljačke juvelirnice u Italiji.

Pljačka sa Pink Panterima u Italiji

O Šarcu se u svetskim medijima pisalo kada je uhapšen u Italiji zbog pljačke zlatare u Milanu. On je tada sa Urošem Ivkovićem u septembru 2016. godine ušao u juvelirnicu, gde je tražio od prodavačice da mu pokaže dragulje. Krenula je da ih vrati u sef, Šarac ju uhvatio, oborio i vezao joj ruke, nakon čega mu se priključio Ivković. Uhapšeni su nakon što je prodavačica policiji rekla da je razumela reč „Čekaj“ na osnovu koje je italijanska policija znatno suzila potragu. Za ovu pljačku su uhapšeni 2017. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar