Foto:E-Stock_milos_rafailovic; privatna arhiva

Suđenje klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, tokom jučerašnjeg pretresa, otkrio je nove detalje o navodnim zločinima krimi-grupe. Istakao je da klan stoji iza ubistva vođe Grobara, Ljubomira Markovića Kiće, a koje je nerasvetljeno, te da je direktni izvršilac zločina navodno Ljubomir Lainović, koji se vodi kao nestao.

Lalić je tokom jučerašnjeg suđenja istakao da je vođa klana, Miljković, tražio da se Kića likvidira, jer je smatrao da je „velika štetočina“.

On je, odgovarajući na pitanja Miljkovića, izjavio da je Lainović u trenutku likvidacije nosio kaput kako bi sakrio čudan hod i stomak koji je imao, a koji bi potencijalno mogli da ga razootkriju.

Ljubomir Lainović Foto: Privatna arhiva

Istakao je da je za likvidaciju korišćeno određeno oružje.

“9 mm je verovatno, uvek smo koristili 9mm jer si i ti rekao kada se neko ubije na ulici ne sme da se koristi mali kalibar”, izjavio je Lalić.

Lalić je izneo još detalja o ubistvu Markovića. Istakao je da se Lainović nakon egzekucije krio u stanu koji je Miljković, a kako tvrdi okrivljeni-saradnik, oteo porodici ubijenog karatiste Vlastimira Miloševića.

Miljković je Lalića na to upitao odakle zna da je to njihov stan, odnosno od porodice karatiste koji je ubijen 2017. godine.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

“Izbacio si ženu na ulicu”, rekao je Lalić, aludirajući na suprugu ubijenog Miloševića.

Klan Belivuk se takođe povezivao s ubistvom na šinama, a vođama, Veljku i Marku, se čak i sudilo. Oni su na misteriozan način oslobođeni krivice i to usled nedostatka dokaza, jer je nestao DNK trag optuženog Belivuka sa lica mesta.

Sačekuša posle treninga

Inače, navijač Ljubomir Marković Kića ubijen je dve godine nakon egzekucije Miloševića.

Kobne večeri Kića je izašao iz balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, kada ga je sačekao ubica sa kapuljačom. Marković je pokušao da pobegne, ali hici su ga sustigli i ubica mu je hladnokrvno ispalio metke u glavu. Ubrzo nakon likvidacije, na internetu je osvanuo i snimak kako egzekutor juri Markovića.

Ljubomir Marković Kića Foto: Privatna arhiva

Na njemu se vidi kako maskirani napadač sa kapuljačom na glavi prilazi Markoviću koji je stajao među prijateljima. On je pogledao u levu stranu, video je pištolj i odmah je shvatio šta se dešava.

Napadač, držeći pištolj uperen u njega, počinje da trči za njim i puca.. Kića je uspeo da stigne do benzinske pumpe, koja je od balona udaljena manje od 10 metara, i tu pada, a ubica mu prilazi i iz blizine mu ispaljuje još dva hica u glavu, a zatim beži.

Pročitajte još:

Marković je preminuo na licu mesta.

Vučić govorio o zločinu

O Kićinom ubistvu oglašavao se čak I predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, ne mogu da se setim sada, izvinjavam se porodici. Mi to operativno znamo, ostalo je da se prikupe dokazi. Znamo i ko je iztvršilac i ko je nalogodavac. Interesantno je kako to sve ide i izgleda“, rekao je Vučić.

Istraga Markovićevog ubistva je, prema zvaničnim podacima, I dalje u toku. Postavlja se pitanje da li će tužilaštvo za organizovani kriminal proširi istragu protiv Belivuka I na ubistvo Markovića.

Pročitajte još:

Podsetimo, Marković je široj javnosti poznat po osuđujućoj presudi zbog smrti Francuza Brisa Tatona. Najpre je osuđen na 30 godina zatvora, da bi kazna bila smanjena, a na slobodu je izašao 2017. godine.

Podška na jugu

Motiv ubistva Ljubomira Markovića Kića nije poznat. Ipak, spekulisalo se da je planirao da preuzme južnu tribinu od grupe “Principi” kojom su tada rukovodili Belivuk I Miljković. Upravo to se pominjalo kao motiv likvidacije.

BONUS VIDEO: Prekinuto ročište Belivukovoj grupi. Branioci traže izuzeće svih tužilaca, pa i Zagorke Dolovac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar