Foto: Printscreen YouTube/Vijesti Online/POLICE TURKEY /E-Stock/Miloš Rafailović

Hapšenje specijalnog tužioca Crne Gore, Saše Čađenovića, podiglo je veliku prašinu u regionu, a on se sumnjiči da je bio deo kavačkog klana, koji predvodi Radoje Zvicer. Iako nije utvrđena direktna veza između Čađenovića i ispostave kavačkog klana u Srbiji, odnosno grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, jedno ime pominje se u oba predmeta.

Naime, Čađenović se tereti da je štitio Zdravka Perunovića, a o njemu je pre nekoliko nedelja na suđenju govorio i Miljković.

”Saša Čađenović je kao specijalni tužilac prihvatio da izvršava naredbe i uputstva organizatora, koja su mu prenesena preko drugih pripadnika kriminalne organizacije, tako što će prikrivati izvršioce najtežih krivičnih dela i što neće pokretati postupke protiv njih, a okrivljene Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Dragana Kneževića i Radoja Živkovića predstavljati kao NN lica iako mu je bio poznat njihov identitet. Pri čemu je svesno izbegavao da preduzme krivično gonjenje protiv Radoja Zvicera, organizatora kriminalne organizacije, i istaknutih članova Duška Roganovića, Petra Lazovića, Ljuba Milovića, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Slobodana Kašćelana, Milana Vujotića, Dragana Kneževića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića i svesno, prema okrivljenom Perunović Zdravku nije predložio određivanje pritvora, iako su očigledno bili ispunjeni svi zakonski uslovi da mu se pritvor odredi”, piše u naredbi.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Čađenović je označen kao pripadnik kavačkog klana, čija je ispostava u Srbiji bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković. Iako nema direktne veze između Čađenovića i klana Belivuk-Miljković, ime Zdravka Perunoviću se pominje u oba predmeta.

Perunović slovi za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana,  a uhapšen je 16. septembra u Istanbulu zbog likvidacije vođe škaljaraca Jovana Vukotića koja je izvršena ranije tog meseca.

„Tukao sam ga, slomila se motka“

Perunovićevo ime se pominjalo i tokom ranijih pretresa u Specijalnom sudu u Beogradu. Njega je pomenuo okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, a zatim i Miljković.

Pročitajte još:

„Da li ti je poznato prezime Perunović vezano za kuću u Perastu“, počeo je Miljković.

Lalić je rekao da jeste i kako je u pitanju čovek koji mu je „napravio štetu na poslu“.

Miljković: „Da li si Perunoviću platio tu kuću?“

Lalić: „Ne, tu sam dobio kao obeštećenje.“

Miljković: „Za šta?“

Lalić: „Više hiljada evra za posao sa drogom. Uzeo sam kilogram kokaina od Zvicera (Radoja prim.aut), koji je završio u policiji, navodno je bio kupac od Perunovića.“

Miljković: „Da li si naneo povrede Perunoviću?“

Lalić: „Da, jer me je lagao. Obmanuo me je, da će on lično uzeti robu.“

FOTO: POLICE TURKEY

Miljković: „Kako si tukao Perunovića?“

Lalić: „Drvenom motkom po zadnjici.“

Miljković: „Jel pukla ta motka?“

Lalić: „Da, jer je imao veliku zadnjicu.“

Perunović slovi za osobu blisku Radoju Zviceru, ali i Slobodanu Kašćelanu, koji su označeni kao vođe kavačkog klana. U fokusu javnosti našao se decembra 2020. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je ranio u Nikšiću svog sugrađanina.

Ipak, nekoliko meseci kasnije, tačnije 14. marta, izašao je iz pritvora. Ipak, mesec dana kasnije se ponovo našao pod lupom crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva i tada je za njim raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Stanišića u avgustu 2020. godine.

Foto:Shutterstock

Iz nepoznatih razloga, njemu nije po izlasku iz zatvora određen novi pritvor, a on je iskoristio trenutak da pobegne iz Crne Gore.

Njegova lokacija nije bila poznata sve do septembra kada je „pao“ u Istanbulu zbog likvidacija škaljaraca.

Nedavno uhapšeni specijalni tužilac Saša Čađenović upravo se tereti da Perunoviću nije odredio pritvor, iako su postojali svi uslovi da se to učini. Zasad nije poznato da li se to odnosi na pritvor nakon što je kavčanin izašao iz zatvora, a posle odslužene kazne zatvora.

BONUS VIDEO: Parking u Radničkoj 30 u Beogradu: Mesto gde je klan Veljka Belivuka otimao zrtve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar