MAPA Krvavi petak 13. u Srbiji: Samoubistva, skok s detetom, dva ubistva

Hronika 13. maj. 202218:26 > 18:40
Podeli:
Grafika:Slađana Đermanovic/Nova.rs

Za nepuna četiri sata Srbiju su ovog petka 13. zadesile četiri teške tragedije. Majka je skočila kroz prozor sa dečakom, čovek prerezao komšinici vrat pa zapalio kuću, policajka izvršila samoubistvo, a pronađena su i dva tela u Paraćinu - muškarac je ubio ljubavnicu, pa pucao u sebe. Crne vesti iz Srbije od jutros su se nizale.

Javnost je najpre potresla vest da je Maja K. (40) skočila s petogodišnjim detetom s trećeg sprata zgrade u Ulici Grge Jankesa 12 u Mirijevu u Beogradu. Komšije ističu i da je jedan od stanara video tragediju, odnosno trenutak kada je žena skočila s detetom.

„On je strčao odmah ispred i uhvatio se za glavu. Čula sam da je imao problema sa njom. Držao se za glavu i vikao „Što je nisam prijavio pre, možda bi dete spasao““, objasnila je komšinica.

Na mesto nesreće odmah je došao i Majin bivši muž, otac povređenog dečaka, koji je bio veoma uznemiren.

„Zvanično je bila zdrava, ono što ja mogu da zaključim, odnosno zbog čega je ona to uradila, nije validno da sad kažem“, rekao je on kratko, kroz plač.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Otac je takođe i istakao i kako je Maja K. ovakvu nesreću najavljivala. To potvrđuje i detalj da je nedavno od komšinice tražila ključ od krova zgrade.

„Na pitanje šta će joj ključ, rekla je komšinici: „Da dete vidi malo sveta““, rekla je stanarka.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na sreću, majka i dečak su pali na travu, što im je verovatno spasilo život. Oboje su trenutno u stabilnom stanju.

Komšije tvrde da se iz Majinog stana buka čula svakodnevno, kao i da je maltretirala svoju ćerku, koja je bila privrženija ocem i živela sa njim. Srećom, devojčica nije bila u stanu u trenutku tragedije.

Prerezao ženi vrat, pa zapalio kuću

Snežana Đ. ubijena je u četvrtak u kući u Barajevu, nakon što joj je komšija Slavoljub J. nožem prerezao vrat, a potom zapalio kuću i sakrio se. Ipak, ubrzo su komšije došle da gase vatru, a nakon što je osumnjičeni uvideo da mu nema izlaza, pokušao je da sebi prereže vene.

Pročitajte još:

Komšije su ranije istakle da ništa nije ukazivalo da će se dogoditi tragedija. Za Nova.rs su otkrili kako su pronašli telo nesrećne žene.

„Komšije su videle dim, pozvali su nas da ugasimo vatru. Došli smo odmah, kad smo ugasili, počeli smo da tražimo po kući. U letnjoj kuhinji sam je zatekao. Naleteo sam na vrata, bila je na podu, naslonjena delom na vrata, delom na zid. Bila je u lokvi krvi. Video sam da ne daje znake života“, rekao je očevidac i komšija.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Nije odmah prerezao sebi vene, odnosno posle ubistva, nego smo mi verovatno ranije došli, pa nije uspeo da pobegne. On je sve vreme bio tamo", rekao je komšija.

Pronađena dva tela u Paraćinu - ubio ženu, pa sebe

I javnost u Paraćinu ostala je zatečena zbog tragedije koja se dogodila, kada su pronađena tela muškarca i žene, za koje se sumnja da su bili u emotivnoj vezi.

Sumnja se da je Vladan T prvo upucao ženu Anu Ž., a zatim i sebe.

Foto:Miljana Isailović/Nova.rs; privatna arhiva facebook

Njegovo telo je pronađeno pored automobila, dok se žena nalazila u vozilu. Na telima su uočene rane od vatrenog oružja.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, motiv ubistva je bila muškarčeva ljubomora.

Policajka izvršila samoubistvo u Obrenovcu

Pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) iz Obrenovca izvršila je samoubistvo u tom gradu, nezvanično je saznao naš portal.

Policija

Kako saznajemo, službenica MUP izvršila je samoubistvo iz službenog pištolja. Okolnosti ove tragedije nisu poznate.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu ubistva na Banjici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar