Foto:Shutterstock/Privatna arhiva

Nekada desna ruka Veljka Belivuka i Marka Miljkovića a sada najvažniji svedok-okrivljeni u postupku protiv kriminalnog klana Velje Nevolje i Mareta Mesara, Srđan Lalić (37), akademski je građanin, IT stručnjak, trgovac bitkoinima i džudista. Ekipa portala Nova.rs došla je do informacija da se Lalić, pre nego što se “pronašao” u ulozi krvnika ove monstruozne kriminalne grupe, bavio različitim poslovima - od otvaranja firmi za dostavu hrane do trgovine nekretninom i bonovima za menzu.

Pre nego što je ušao u posao sa „Skajem“, Lalić je pokušao da se oproba u različitim biznisima.

Proteklih godina na internetu je postavio nekoliko oglasa. Tokom 2014. godine na forumu koji isključivo mogu da koriste studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Lalić se registrovao pod imenom “Srdjan011”, a prema postu koji vam predstavljamo, vidi se da je želeo da nabavi “budžetsku karticu za menzu”.

Foto:printscreen

Broj telefona koji je u oglasu ostavio poklapa se sa brojem koji se navodi u delu optužnice u kom su podaci o okrivljenima, tako da nema sumnje da je verodostojan i da je upravo ovo oglas koji je postavio Lalić.

U tom periodu Srđan Lalić bio je zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), gde je počeo da radi 1. novembra 2013. godine. Pretpostavlja se da je Lalić pomenutu karticu hteo da preproda, jer je u tom trenutku uveliko bio zaposlen.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Kasapin Lalić, koji je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, prema izjavama zaposlenih u RFZO nakon njegovog privođenja 2021. godine, važio je za izuzetno bahatog mladića, kome je ponašanje prema kolegama tolerisano zbog ujaka, ali i majke Miomire, koja je godinama bila načelnica Odeljenja za penzijsko i invalidsko osiguranje u Republičkom fondu PIO.

Pre nego što je preko veze zaposlen, čovek od najvećeg poverenja vođa ozloglašenog klana, pokušavao je da se probije i kao mali privrednik.

Foto:APR

Akademski građanin, IT stručnjak, trgovac bitkoinima i džudista koji je kasnije učestvovao i u najmonstruoznijim ubistvima, 10. novembra 2010. godine dobio je dozvolu za rad za firmu „Gradska dostava”, kojoj je kao delatnost upisan prijem, prerada, prevoz i uručenje ekspres pošiljaka.

Internet prezentacija ove firme je, u međuvremenu, ugašena, ali su ostali nalozi na društvenim mrežama. I po njima se jasno zaključuje da je Lalić ovu firmu reklamirao kao najbolju firmu za ekspresnu isporuku u Beogradu, prenošenje brze pošte i „potrčko dostavu”. Na tom poslu bio je aktivan sve do 9. avgusta 2013. godine.

Inače, Lalić je na ovoj adresi imao i stan od 96 metara kvadratnih, koji je još tokom 2010. godine pokušavao da proda. Naš portal pronašao je i oglas za prodaju u kom se navodi da je reč o trosobnom stanu koji se nalazi u prizemlju i koji je Lalić u tom momentu procenio čak 200.000 evra.

Foto:Privatna arhviva

Prilikom davanja podataka posle privođenja, Lalić je objasnio da je fakultetski obrazovan, da je trenutno nezaposlen i da trguje bitkoinima na berzi i od toga mesečno ostvaruje prihod oko 1.300 evra. Naveo je da od imovine ima stan od 40 kvadrata, a da je njegova majka vlasnik „škode” iz 2015. godine.

Pročitajte još:

Da je Lalić uživao u onome što je radio u Ritopeku, naslućuje se i po tome što je sebi na Skaju dao nadimak Beri Mils. Reč je o zloglasnom vođi američke zatvorske bande „Arijevska braća”, čoveka koji je gotovo čitav život proveo na robiji.

Za njega se veruje i da je svom cimeru u ćeliji odsekao glavu zbog kockarskog duga.

Podsetimo, Srđan Lalić je tokom suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu ispričao da je on distribuirao aplikaciju „Skaj“ u Srbiju.

BONUS VIDEO: Dovoženje optuženih na suđenje u slučaju Belivuk – 29. novembar 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare