U zgradi Specijalnog suda u Beogradu danas se ispitivanjem svedoka nastavlja suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dečaka ubice koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja. Na današnjem suđenju trebalo bi da svedoči upravo maloletni ubica koji je oko 9.00 časova sanitetom doveden u Ustaničku ulicu.

Za danas je predviđeno da u zgradu Specijalnog suda svedoči maloletni ubica u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. Imajući u vidu da je bio maloletan u trenutku izvršenja masakra, maloletnik neće krivično odgovarati za počinjeno zlodelo.

Sprovođenje K.K. u Specijani sud Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

On je jutros doveden sanitetom u zgradu Specijalnog suda, a bolničko vozilo je pratila policija.

Sa druge strane, njegov otac Vladimir Kecmanović se tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući. On se nalazi u pritvoru otkako je 3. maja priveden.

Majka maloletnog ubice Miljana Kecmanović tereti se da za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čaura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Podsećanja radi, maloletni ubica je 3. maja 2023. ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.

Bonus video: Naredno ročište u slučaju Ribnikar biće održano u Specijalnom sudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare