Majka jedanaestogodišnjeg Stefana, koji je ranjen na Badnji dan u Gotovuši, izjavila je da je zahvalna Bogu što je njen sin živ i van životne opasnosti, a da ne sme ni da pomisli da je ishod mogao biti i drugačiji.

„Ja sam tog dana bila u potpunom šoku, a kako bi me smirili rekli su mi da nije pucano direktno u moje dete. Međutim, u razgovoru sa Stefanom došla sam do zaključka da je u njih namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem“, kazala je, u izjavi za RTV Gračanica, Zorica Stojanović i dodala da tek sada nakon svega može da se sagleda prava situacija.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Zorica je istakla da nije bila prisutna na mestu gde se to deslilo, a da je u prvim trenucima prenosila informacije koje su stizale do nje. Naglasila je da su prijatelji i rodbina hteli da ublaže situaciju kako bi je smirili.

„Hvala svima što su hteli da nam i na taj način pomognu i mene kao majku zaštite jer sam bila pod velikim stresom i veoma sam bila uplašena, hvala Bogu što se sve dobro završilo, a sada znam da je to bio pokušaj ubistva“, rekla je Stojanovićeva.

Pročitajte još:

Ističe da je sasvim sigurna da je Albanac sa namerom pucao na Stefana i Miloša.

„Očekujem da Albanac koji je pucao bude najstrože kažnjen i molim pravosudne organe za to, jer ovo se ne oprašta. Pitam se dokle više, zar treba neko da strada“, rekla je majka ranjenog dečaka.

Inače, Albancu koji je pucao na Stefana i Miloša, prema pisanju prištinske štampe, određen je pritvor do 30 dana.

Podsetimo, Zorica Stojanović izjavila je da osumnjičeni nije pucao u dečake već da se metak odbio od asfalta i ranio njenog sina u rame. Nakon toga oglasio se gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić koji je rekao da su očevici rekli da je u dečake srpske nacionalnosti pucano i da je to bio pokušaj ubistva, te da je majka jednog od ranjenih dečaka bila u stanju šoka kada je dala izjavu o ranjavanju.

BONUS VIDEO Siniša Ljepojević i Milan Prostran Napadi na Kosovo su organizovani deo projekta ucene Srbije