Foto:Kosovo-Online; KoSSev

Majka povređenog u jučerašnjem incidentu u selo Drajkovce kod Štrpca Zorica Stojanović je izjavila da prema informacijama koje ima osumnjičena osoba za ranjavanje njenog sina Stefana Stojanovića nije pucao na njih već da se metak od asfalta odbio (rikošetirao) i da je ranio u rame njenog sina.

„Nisam znala šta i kako se desilo, samo sam znala da je ranjen, blokirali su put, jedva smo živi stigli do Štrpca. U Štrpcu se već sanirali ranu, videli šta je kako je i poslali ga ovamo (Bolnica u Lapljem selu)“, kazala je on ispred bolnice.

Dodaje da, kako je čula, deca su se igrala sa badnjakom, pošto je bilo Badnje veće, slikali su se u Gotovuši i naišao taj čovek, Albanac, ne zna koji.

„Pucao je na put, na asfalt, nije pucao na njih (mladiće) i pored mog sina ranjen je i još jedan mladić. Hvala bogu dobro je, živ i zdrav“, kazala je Zorica Stojanović.

Jučerašnje ranjavanje dvojice Srba kod sela Drajkovce, opština Štrpce je našlo na oštru osudu kosovskih i međunarodnih zvaničnika.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora za osumnjičenog, koji je juče za nepuna sata posle napada uhapšen.

***

BONUS VIDEO – Srpska lista traži jače prisustvo međunarodnih snaga u srpskim sredinama južno od Ibra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare