Foto:Medija centar Beograd

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić naveo je večeras da je A.K. pucao na grupu Srba koja je nosila badnjake i da su to, kako je istakao, rekli i očevici pucnjave u kojoj su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti.

„To stoji u zvaničnim izveštajima Policije i Tužilaštva“, naveo je Jevtić reagujući na navode Stefanove majke ispred koje je prenela agencija Beta ranije večeras.

„Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije. Nemojte da zloupotrebljavate njenu muku, da li metak rikošetira ili ne to je bio pokušaj ubistva“, dodao je još Jevtić na Tviteru.

Podsetimo, majka ranjenog Stefana (11), Zorica Stojanović, izjavila je da prema informacijama koje ima osumnjičena osoba za ranjavanje njenog sina Stefana Stojanovića nije pucao na njih već da se metak od asfalta odbio (rikošetirao) i da je ranio u rame njenog sina.

Jučerašnje ranjavanje dvojice Srba kod sela Drajkovce, opština Štrpce je našlo na oštru osudu međunarodnih zvaničnika, a Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora za osumnjičenog.

Ranjeni Stefan i Miloš su van životne opasnosti i uspešno se oporavljaju u bolnici.

***

BONUS VIDEO – Srpska lista traži jače prisustvo međunarodnih snaga u srpskim sredinama južno od Ibra