Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Mara Halabrin, majka brutalno ubijenog Aleksandra, koji je pre tri meseca pronađen mrtav u Sopotu progovorila je o policijskim propustima tokom uviđaja na mestu gde je njen sin pronađen, kao i zašto nema nikakvog pomaka u istrazi koja bi trebala da dovede do ubice njenog sina. Mara Halabrin u razgovoru za neke srpske medije ispričala je da tri nedelje posle otkrivanja tela, njena sestra a Aleksandrova tetka, otišla u Sopot na mesto gde je pronađen kako bi položila cveće i upalila sveće. Tom prilikom na tom mestu pronađen je Aleksandrov pasoš i krvavi novčić.

Oni su prema njenim rečima pozvali policiju, a ubrzo se pojavio i policijski forenzičar koji je prikupio pronađene predmete i otišao.

Mara Halabrin se pita kako je moguće da je policija traljavo obavila uviđaj, kad ih je bilo stotinu, kad je pronađeno telo njenog sina, a nisu pronašli detalje. Ona dodaje i da su joj kad god se u policiji raspitivala dokle je stigla istraga o ubistvi njenog sina, uvek odgovarali da je istraga u toku i da informacije o tome ne smeju davati

Ona dodaje da se neče predati i da će nastaviti da traži istinu o njenom sinu.

Sat pronašli novinari, a ne policija

Ubrzo pošto je pronađeno telo nestalog Aleksandra Halabrina, na mestu gde je bio zakopan pronašen je i polomljeni sat, za koji Mara tvrdi da ga nije pronašla policija, već novinari koji su izašli na teren.

Prema njenim rečima sat je bio polomljen, ali nije bio star iako je izgledao da je tu duže vreme i da kad god bi pitali nešto policiju o satu oni bi izbegli odgovor.

Inače predmet je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u kome kažu da je toku predkrivični postupak, i da su sve radnje još uvek u nadležnosti policije.

Podestimo, porodica je Aleksandra Halabrina poslednji put videla živog 20. marta, kada je prijavljen njegov nestanak i odmah su krenuli u potragu. Aleksandrov telefon od tog 20. marta bio je isključen. Potraga za njim trajala je do 16. maja kada je u vikend naselju Vis kod Sopota u plitkoj iskopanoj rupi pronađeno telo muškarca, za koje se sumnjalo da je Aleksandrovo, što je obdukcijom kasnije i potvrđeno.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare