Foto: Mup RS

Rumunska državljanka I.P. (31), inače majka dvoje dece i Beograđanin Igor I. (34), žrtve su pada sportskog aviona "pajper 28", čija je olupina pronađena poslepodne na području sela Aleksići, na Kozari, dan nakon što se srušio, pišu banjalučke Nezavisne.

Tridesetjednogodišnjakinja je bila pilot aviona, dok je tri godine stariji mladić bio operater na operaciji oralne vakcinacije lisica protiv besnila, koju su na širem području banjalučke i prijedorske regije izvodili radnici beogradske firme „STS avijacija“.

U Banjaluku je, pre pet-šest dana stiglo oko 30 radnika te firme sa 13 aviona. Oni su tog, kao i prethodnih dana izbacivali lekove protiv besnila lisica. Tako je bilo i u četvrtak, kobnog dana. Sistem je takav da istovremeno budu podignuti svi avioni te da nadleću, paralelno jedan uz drugi, određeno područje – otkrivaju izvori Nezavisnih.

Foto: Mup RS

„Državljanka Rumunije, koja je inače poreklom iz Moldavije i Beograđanin, išli su zajedno avionom. Imali su redovnu komunikaciju sa zemljom. Nisu se žalili ni na kakav tehnički problem. Međutim, odjednom se veza s njima izgubila. Šta je uzrok tragedije, ne znam. Nisu isključeni ni ljudski faktor ni loše vreme. Istražioci neće moći da računaju na crnu kutiju, pošto ih ovaj tip aviona nema. Avion je proizveden sedamdesetih godina prošlog veka, ali je redovno, u skladu sa zakonom, servisiran i pregledan. U trenutku poletanja bio je ispravan“, tvrde sagovornici Nezavisnih .

Podsetimo, juče oko 14 sati nestao je sa radara avion koji je prevozio vakcine za životinje na području Omarske kod Prijedora u Bosni i Hercegovini. Olupina aviona pronađena je danas na području Kozare, u selu Subotići, a nekoliko sati kasnije pronađena su tela posade. Avion je pripadao kompaniji “STS Avijacija” sa sedištem u Zemunu.

Potraga za nestalim avionom i njegovom posadom trajala je od juče, a poslednji put je viđen na području sela Turjak kod Gradiške. Meštani ovog sela pod Kozarom, su za Srpskainfo svedočili da su juče videli avion koji je jako nisko leteo iznad njihovog sela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar