Foto: Facebook/Igor Ivanovic

Borčanac Igor I. je jedan od dvoje stradalih u padu sportske letelice na planini Kozari, čiju olupinu su danas pronašli pripadnici Antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske. U padu letelice bila je navodno prema poslednjim infomracijama i rumunska državljanka sa inicijalima I.P.

Smrt mladog pilota pogodila je njegove prijatelje, koji su ostavili veliki broj poruka opraštajući se od mladića koji je veoma voleo letenje.

„Večno ćeš ostati u našim srcima, neka te andjeli čuvaju, prijatelju naš… Poslednji pozdrav veseli dečače…plavo ti nebo bilo, Kada će da stane ova smrt da odnosi mladost? Plavo nebo druže“, su samo neke od poruka sa kojima su se od mladog pilota oprostili njegovi prijatelji.

Za njega kažu da je mnogo voleo letenje, da je bio nemirnog duha i sa velikim srcem.

Foto: Facebook/Igor Ivanovic

Kako navodi „Srpska info“ uzrok nesreće je najverovatnije to što je letelica udarila u stenu. Prema pisanju tamošnjih medija, uviđaj će biti obavljen sutra, jer faktori poput poput magle i nepristupačnosti terena otežavaju istragu, navodi ovaj portal.

Podsetimo, juče oko 14 sati nestao je sa radara avion koji je prevozio vakcine za životinje na području Omarske kod Prijedora u Bosni i Hercegovini. Olupina aviona pronađena je danas na području Kozare, u selu Subotići, a nekoliko sati kasnije pronađena su tela posade. Avion je pripadao kompaniji „STS Avijacija“ sa sedištem u Zemunu.

Foto: Facebook/Igor Ivanovic

Potraga za nestalim avionom i njegovom posadom trajala je od juče, a poslednji put je viđen na području sela Turjak kod Gradiške. Meštani ovog sela pod Kozarom, su za Srpskainfo svedočili da su juče videli avion koji je jako nisko leteo iznad njihovog sela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare