Ilustracija Foto: Colin Underhill / Alamy / Alamy / Profimedia

Na području Omarske nestao je avion u kome su bile dve osobe i za njima se intenzivno traga. Kako Alternativna televizija Banjaluka saznaje (ATV), u avionu su navodno bili državljanka Rumunije (31) i državljanin Srbije (34).

Kako navodi RTRS, sportski avion je poleteo sa Aerodroma Banjaluka i prevozio je vakcine za životinje.

Nakon poletanja avion nije sleteo u predviđeno vreme, što je izazvalo zabrinutost. Istovremeno aktiviran je uređaj kojim se šalje signal o udesu.

Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović je izjavila da je policiji prijavljeno da je kontrola leta nešto posle 14 časova izgubila kontakt sa pilotom sportskog aviona.

Prema nezvaničnim informacijama, u sportskom avionu bili su pilot i operater.

U avionu koji je nestao bili su državljanka Rumunije (31) i državljanin Srbije (34), objavila je banjalučka ATV.

Za avionom traga Policija Republike Srpske, pripadnici PU Prijedor, Gradiška, jedinice Žandarmerije Prijedora i Gradiška, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima i planinarima.

#related-news_0

Na terenu je i 50 pripadnika specijalne jedinice Civilne zaštite pod rukovodstvom RUCZ. Potraga je i dalje u toku.

Načelnik Policijske uprave (PU) Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskim avionom koji je nestao iznad Omarske otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će tokom noći uspeti da lociraju avion.

„Trenutno mi nemamo na terenu nekih više informacija, znamo da je objekat pao, avion, i da se u njemu nalazilo dvoje lica. Potraga se nastavlja dokle god to bude moguće tokom cele večeri, policija će štiteći živote službenika, ne dovodeći ih u rizik, u pitanju je i njihov život, nastavićemo dokle god to bude moguće“, rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

;

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar