Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Pred Višim sudom u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje u krivičnom postupku koji se vodi protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke maloletnika koji je počinio stravični masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u maju prošle godine. Na današnjem ročištu svoj iskaz bi trebalo da da Miljana Kecmanović, nakon što je prethodno to učinio njen suprug.

Ovo je krivični postupak koji se vodi protiv roditelja dečaka koji je izvršio ubistvo u „Ribnikaru“ 3. maja ubivši svoje vršanjake i radnika obezbeđenja, ali i vlasnika streljane u kojoj je, prema optužnici, učio da pucao, kao i instruktora. Ovo suđenje, kako smo ranije pisali, zatvoreno je za javnost.

Privođenje Vladimira Kecmanovića Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pored ovog vode se i dva parnična postupka protiv porodice Kecmanović za naknadu nematerijane štete zbog gubitka bliskog člana porodice i pretrpljenog stresa, a na tim ročištima se mogu čuti potresne priče članova porodica koje su izgubile svoje najmilije kobnog dana.

Pročitajte još:

Vladimir Kecmanović, podsećanja radi, optužen je da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok se Miljani sudi za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na čauri na mestu zločina.

Ni jedno ni drugo ne terete se da su učinili krivično delo „zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog lica“.

Borivoje Borović, Miljana Kecmanović i Irina Borović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Pored dečakovih roditelja, u ovom postupku će se suditi i Ratku Ivanoviću i Nemanji Marinkoviću, vlasniku i instruktoru pucanja u streljani „Partizan praktikal šuting“ u kojoj je maloletni ubica trenirao pucanje.

Optužnicom je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu na dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od po tri godine.

Njihov sin K. K. (14) počino je 3. maja prošle godine masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ kada je očevim oružjem ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja.

BONUS VIDEO: Građani polažu cveće i pale sveće ispred škole „Vladisav Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar