Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Doktorka Zorica Breberina iz Kruševca sedam godina čeka da počne suđenje po tužbi protiv više lekara Kliničkog centra Srbije zbog nesavesnog lečenja njenog sina. Filip Breberina je preminuo 4. januara, sada već pre osam godina u Beogradu, gde je živeo i radio. Zorica kaže da joj je jasno da sud slučaj drži "u fioci", ali ona poručuje da neće odustati.

Filip Breberina je imao 25 godina kada je preminuo u Kliničkom centru Srbije, a njegovi roditelji punih sedam godina čekaju da suđenje krene.

„Imam čvrste dokaze da je pogrešno lečen, od pogrešnih dijagnoza, da nije na blagovremen način postavljena dijagnoza. Primao je pogrešnu terapiju, da bi se na kraju završilo tako kako se završilo, tragično“, priča Zorica Breberina, majka preminulog Filipa.

Dokumentacija je, govori nam, dugo stajala u tužilaštvu, a kada je konačno podignuta optužnica, predmet je, objašnjava, dobila sudija Zorica Avramović 2015. godine.

Pročitajte još:

Slučaj je 2020. preuzela sudija Dušica Ristić. Pošto je predmet odbačen, kako kaže sagovornica, apelacija ga je vratila na početak, ali još nije zakazano ročište.

„Ja sam pokušala nekoliko puta da dođem do sudije, ustvari, ja sam je našla. Međutim, znam da to nije način ali ja ne znam na koji drugi način da jednostavno pitam – zašto suđenje ne krene“, rekla je Zorica.

Na isto pitanje, postavljeno Prvom osnovnom sudu, nismo dobili nikakav odgovor.

Sagovornica N1 tvrdi da je jedno veštačenje, tokom petogodišnjeg formiranja optužnog akta, u kome su navedene i greške lekara, nestalo iz predmeta.

„To mi govori o tome da postoji opstrukcija u svemu tome. Prvo je bila jedna igranka u tužilaštvu, gde je tužilac tako, malo trošio nam je vreme, računao je on da ćemo mi da izgubimo živce. Čak je u jednom trenutku on meni rekao – ‘Gospođo, pa je l’ Vi znate da ulazite u rat sa sistemom'“, navodi majka preminulog mladića.

čitavom metežu posle smrti sina odbili su obdukciju, ali je kasnije platila da se ona uradi. Nalaz je, pokazuje, bio potpuno drugačiji od svega od čega su ga lečili u bolnici, a malignu promena na plućima, tvrdi, niko nije primetio tokom lečenja.

Zorica se seća da su Filipove tegobe trajale šest meseci pre hospitalizacije – slali su ga od jednog do drugog lekara i govorili mu da je sve u redu.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za razbojništvo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar