Luka V. Foto: Facebook

Policija i tužilaštvo i dalje utvrđuju šta se dogodilo Luki Vuksanoviću (26), mladiću koji je pod još nejasnim okolnostima poginuo nakon što je sleteo s puta kod Sopota, a njegovo telo nađeno je tek devet dana kasnije u neposrednoj blizini mesta nesreće. Dok se čekaju rezultati obdukcije, koja će nesumnjivo utvrditi kako je nastradao, brojna pitanja su ostala bez odgovora, a izdvojilo se nekoliko mogućih scenarija.

Luka Vuksanović (26) je pronađen mrtav na samo 100 metara od mesta na kom je, iz neutvrđenih razloga, sleteo s puta svojim automobilom ali tek devet dana kasnije. Prema onome što je poznato, Vuksanović se svojim vozilom kretao ka Mladenovcu, a saobraćajna nezgoda se dogodila kod skretanja za Sopot. Članovi njegove porodice su ranije ispričali da su ga usnimile sigurnosne kamere i da se nekoliko puta vraćao i razgovarao sa radnicom na naplatnoj rampi, jer mu se nije očitavao čip za elektronsku naplatu putarine.

„Posle sedam kilometara od naplatne rampe se desilo to što se desilo. Automobil je nastavio pravo, nije skrenuo i izleteo je sa puta. Međutim, kako nam je policija rekla, sudeći po snimcima koje su videli, posle 40 sekundi se pojavila žena. Stala je kolima, ljudi iz obližnjeg restorana su izleteli odmah“, ispričala je Lukina starija sestra ranije.

Luka V. Foto: Facebook

Međutim, Luku nisu zatekli u automobilu,

„Za 40 sekundi da neko nestane je prosto neverovatno“, dodala je njegova sestra tada.

Devet dana potrage

Slučajni prolaznici koji su se našli u neposrednoj blizini mesta nezgode su odmah pritrčali da mu pomognu. Međutim, njega već tada nije bilo u automobilu.

„Ja sam bio kod kuće u dvorištu. Samo su se čule kočnice, pa udarac, pogledao sam i video automobil kako se prevrće par puta. To su bile sekunde. Strašno. Spustio sam crevo, potrčao sam, ali vidim da je kapija zaključana, morao sam da se vratim po ključ. Otključao sam kapiju, potrčao, to je možda minut, minut i po. Već dve, tri osobe su bile tu. Mislim da je neki dečko koji je stao kolima i bio je tu još neko iz ove kafane. Došao sam, auto je bio prazan, unutra nema nikog, a muzika gruva na maksimumu. Vičemo: ‘Alo, alo!’, niko se ne javlja“, ispričao je jedan od očevidaca o tragičnoj večeri kada je nastradao Luka Vuksanović.

Lukina zabrinuta porodica je sa policijom odmah započela pretragu terena oko mesta na kom se dogodila nesreća, koje je inače obraslo u gusto rastinje visine oko 70 centimetara. Međutim, devet dana niko nije mogao da ga pronađe. Tek devetog dana jedan policajac je uočio telo i to na samo 100 metara od nezgode. Upravo taj podatak je otvorio pitanje kako je moguće da ga niko prethodnih dana nije video.

„Nekoliko je verzija koje se trenutno ispituju. Obdukcija će tačno utvrditi da li je mladić preminuo usled povreda zadobijenih u nesreći ili je smrt nastupila kasnije“, objašnjava nam izvor upućen u slučaj. Jedan od mogućih scenarija, jeste da je Vuksanović ispao iz automobila nakon silovitog udarca u zaštitnu ogradu. Takođe, ispituje se da li je možda mladić nakon nezgode izašao iz svog vozila i pokušao da nekoga dozove u pomoć, ali mu je potom pozlilo. Imajući u vidu da se sve dogodilo u večernjim satima, pravo je pitanje zašto je Luka tim putem krenuo po pomoć.

Luka Vuksanović / Foto: Instagram

„Ne isključuje se mogućnost i da je izašao iz automobila, krenuo po pomoć, a onda neko svojim vozilom naleteo na njega“, dodaje izvor. Takođe, ispituje se i da li je možda neko, ko je eventualno naleteo na Vuksanovića, njegovo telo pokušao da sakrije u šipražje. Ipak, kako je reč o mladiću visokom 180 centimetara, prava je misterija kako je moguće da ga devet dana niko nije uočio.

Luku identifikovali po odeći

Telo nesrećnog mladića nađeno je 2. septembru u neprepoznatljivom stanju i prema infomracijama beogradskih medija, porodica ga je identifikovala zahvaljujući odeći, tačnije šorcu.

„Bio je najbolji dečko kojeg sam poznavao“

Vuksanović je iza sebe ostavio malo dete, a njegova porodica i prijatelji su se proteklih dana tužnim porukama opraštali od njega.

„Moj Luka.. Bio je najbolji. Vredan, pametan, pošten. Nikad nikog nije prevario, slagao. Nikad se nije služio takvim stvarima. Uvek je bio iskren i tu za svoju porodicu i prijatelje i zato smo mi bili tu za njega“, naveo je jedan od Lukinih prijatelja. Objasnio je da je mladić imao velike pčanove za

„Planirao je da napravi radionicu u kući. Stalno je pričao o tome. Meni je drug javio da je Luka imao saobraćajku. Rekao mi je da ga nisu našli u kolima, ja u to nisam mogao da poverujem“, rekao je Lukin prijatelj.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Stupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare