Goran Radoman, škaljarac Foto: MUP

Egzekutori Gorana Radomana (37) iz Cetinja, koji je 2015. godine ubijen zbog nestanka 300 kilograma kokaina, čime je i započet rat između "škaljarskog" i "kavačkog klana", kriju se u Španiji, ali i drugim zemljama Mediterana.

Kako prenosi portal Blic.rs, ubistvo Gorana Radomana februara 2015. godine označio je ujedno i početak rata crnogorskih kriminalnih klanova, koji ni dan-danas ne jenjava i koji je dosad odneo više desetina žrtava.

Radoman je tog dana izrešetan sa 25 metaka iz heklera, nakon što je parkirao svoj blindirani BMW podgoričkih tablica u garažu zgrade na Novom Beogradu. Njegov ubica neprimetno je ušao u podzemnu garažu zgrade. Koliko je bio profesionalan govori i činjenica da je zgrada, u kojoj je ubijeni Cetinjanin živeo, pokrivena video-nadzorom, ali je ubica svaku kameru pomerio uvis i došao do lifta gde je čekao Radomana. Kada se ovaj Cetinjanin pojavio u zgradi, parkirao automobil i krenuo ka liftu, napadač je u njega sasuo čitav šaržer.

Nakon ubistva Radomana bilo je jasno da je likvidiran zbog sukoba oko narkotika, jer je mesecima pre zločina dovođen u vezu sa švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Njegovo ubistvo označeno je i kao početak krvavih obračuna koji proteklih godina bukte u Crnoj Gori i Srbiji. Kotorski klan se nakon njegove likvidacije podelio na dva odvojena, „škaljarski“ i „kavački“, a u međusobnim sukobima ovih grupa ubijeno je preko 40 osoba.

Podsetimo, rascep velike kriminalne grupe iz Crne Gore dogodio se nakon nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji u Španiji. Crnogorski kriminalci su upravo Radomana označili kao odgovornog za nestanak pomenute droge, a on je samo tri meseca kasnije brutalno likvidiran na Novom Beogradu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar