Foto: Facebook/Željko Rutović

Dragan Ristić (61) zvani Čađa, koji je jutros ubijen u Kaluđerici, dobro je poznat policiji, a kako se navodi, bio je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, koji je prošle godine u martu mesecu, osuđen na četiri godine i četiri meseca robije, zbog ranjvanja Predraga Rankovića Peconija u beogradskom hotelu "Prag".

Ristić je imao debeli policijski dosije pun krivičnih prijava još iz devetesetih godina. Bio je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, koji je prošle godine, kako smo već naveli, u martu mesecu, osuđen na četiri godine i četiri meseca robije, zbog ranjvanja Predraga Rankovića Peconija u beogradskom hotelu „Prag“.

Tada mu je bila izrečena jedinstvena kazna koja obuhvata kazne za nedozvoljeno držanje oružja, nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Rutović je od tada na Interpolovoj poternici, pa mu se sudilo u odsustvu.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sin ubijenog Ristića robijao je zbog ubistva koje se dogodilo 2008. godine u Kaluđerici. Tada su hicima iz vatrenog oružja likvidirani V. D. (33) i D. M. (21).

Čađa je inače imao petoro dece. Bio je poreklom iz Berana, a vlasnik je jednog poznatog restorana i firme koju u vlasništvu ima 17 godina. Policija još ispituje motive jutrošnjeg obračuna, kao i to da li se neki od njegovih poslova dovodi u vezu sa ubistvom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram