Milan Lolić, Levijatan
Foto:Facebook/Milan Lolić

Nakon naše objave da je romskoj porodici Garip pokret Levijatan oteo psa i da je pokrenuta istraga, javio nam se Milan Lolić kojem su, kako kaže, iste te siledžije otele plavo belog staforda i čiji je i dan danas vlasnik Aleksandar Buhanac koji je u tom trenutku bio drugi čovek pomenute organizacije.

„Ženkicu staforda sam dobio od prijatelja, to je plavo-bela, veoma retka vrsta. Nazvao sam je Luna. Živela je sa mnom u velikoj kući i dvorištu, imala je mesta za sve… Spavala je sa mnom u krevetu. Sve što sam ja jeo, jela je i ona.“

Levijatan staford Luna
Luna dok je bila kod Lolića, Foto:Privatna arhiva

„Uveče sam je puštao da trči po dvorištu, gde može i da obavi nuždu, a onda se vraćala unutra“, počinje svoju priču Lolić.

Psa je dobio u decembru 2017., a nestao je u aprilu 2018. godine. Jedne večeri, kako navodi, Luna je nestala iz dvorišta.

Levijatan staford Luna
Foto:Privatna arhiva

„Kapija je takva da ne može pas sam da izađe. Mora neko da otvori. Neko je ušao i ostavio je otvorenu. Ispalo je kao da sam ja otvorio i pustio je da izađe… Odmah sam razglasio da je nema i tada su počele da mi stižu dojave“, priča Lolić.

Prvo mu je javljeno da mu je Luna u Jerkoviću, a onda da je završila u rukama Aleksandra Buhanca, jednog od tadašnjih vođa organizacije Levijatan.

Levijatan dva staforda
Luna kada je završila kod Buhanca, Foto:Privatna arhiva

„Prvo je bila priča da su je našli u Jerkoviću i da je kod nekog dečka koji ne može da je zadrži, a onda mi se javila jedna žena na FB i poslala mi slike mog psa u rukama Buhanca. Specifičnio je to što Luna ima ožiljak na desnoj plećki, jer ju je majka povredila dok je dojila, po tome je prepoznatljiva. Ja sam ga kontaktirao i rekao mu da je to moj pas, a onda je on počeo da priča da nije to isto kuče. Kada sam mu rekao za ožiljak, onda su počele pretnje i klevete.“

Kada je ustanovljeno da je to pas Milana Lolića, momci iz organizacije Levijatan su počeli hajku protiv njega. Objavljivali su da je pas držan u nehumanim uslovima, da je pripremana za borbe, da je imala kilu, da je zapostavljena i mučena.

levijatan stafordi instagram
Foto:Instagram

„Jedina stvar koju nisam uradio, a to je da je nisam čipovao. Primila je sve vakcine, redovni pregledi… Oni su je sterilisali i odsekli joj uši. Ja to nisam želeo da joj uradim, jer je to nehumano… Voleo je sam je najviše na svetu. Dobio sam je nakon razvoda, tada je žena odvela i dete i taj pas je postao moj najbolji prijatelj tada“, priča Lolić.

levijatan zapisnik o prijemu krivične prijave
Foto: Privatna arhiva

Navodi da je odmah, nakon što je bio sto odsto siguran da je Luna u rukama Buhanca, otišao u policiju da prijavi slučaj, ali da su mu oni rekli da „od toga nema ništa“.

#related-news_1

Rekli su mi da će to da traje dve godine i da u suštini od toga nema ništa. Onda su mi rekli da ne mogu da nađu Buhanca, pa da se preselio… Nisam mogao da verujem šta mi pričaju“, navodi Milan i dodaje da je opšte poznato da je brat Buhanca, Stanko Buhanac u zatvoru zbog ubistva  „zvezdarca“ Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“, kao i da je član kriminalne ekipe koju u Beogradu vode najbliži saradnici Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

Takođe je naveo da mu je pas nestao 8. aprila, a da je Buhanac izvadio pasoš njegovoj Luni u kojem je zaveden datum 1. april.

levijatan pasoš za psa
Foto:Privatna arhiva

 

levijatan pasoš za psa
Foto:Privatna arhiva
levijatan pasoš za psa
Foto:Privatna arhiva

„Kako je to moguće, taj veterinar koji je to radio je isto težak prevarant, kao i oni. To je jedan čovek sa Bežanije, Mića, zajedno su to uradili“, priča Milan u nadi da će mu Luna biti kad-tad vraćena.

Kako je Levijatan oteo psa porodici Garip pogledajte u našem prilogu: