Foto: Nova.rs

Pojedinci iz Fondacije Levijatan koji su u julu prekinuli skup Marinike Tepić (SSP) u Kragujevcu juče su na Fejsbuk stranici te organizacije objavili da su ‘‘sklopili ugovor‘‘ sa gradom Kragujevcem o izgradnji parka za pse. Usledili su negativni komentari, pa je objava brže bolje prepravljena u ‘‘dogovorenu saradnju‘‘. U svakom slučaju, obe objave potvrđuju da gradski SNS čelnici sarađuju sa ekstremnom desničarskom organizacijom koja se krije iza aktivizma za zaštitu životinja. U SSP-u za naš portal kažu da više nema sumnje da je Levijatan ‘‘kriminalna ekspozitura SNS-a‘‘.

Milion dinara iz gradskog budžeta biće odvojeno za izgradnju parka za pse, saopštio je Levijatan, i na fejsbuku se ‘‘pohvalio‘‘ saradnjom sa Gradskom upravom u Kragujevcu i preduzećem ‘‘Šumadija d.o.o.‘‘.

Uz fotografije naprevljene sa direktorkom tog preduzeća, najavili su izgradnju početkom sledeće godine ‘‘na velikoj površini‘‘.

Foto: Nova.rs

Ovo je uzburkalo javnost u Kragujevcu, koja je u komentarima nedvosmisleno osuđivala saradnju Grada sa, kako su navodili ‘‘kriminalcima i paravojnim jedinicama‘‘.

Iz Gradske uprave, danas su se oglasili saopštenjem u kome su demantovali potpisivanje ugovora sa Levijatanom, ali su potvrdili da je projekat‘‘Park za pse‘‘ priveden kraju.

Pročitajte još:

Grad u saopštenju ne navodi da je Levijatan na bilo koji način deo ovog projekta, već ističe činjenicu da ‘‘vlasnici kućnih ljubimaca i brojna udruženja za zaštitu živtinja dugo čekaju na realizaciju ove ideje‘‘.

Dalje se navodi da Beograd već ima 20 parkova, da su Niš i Novi Sad obezbedili po pet zona za vlasnike kućnih ljubimaca, te da će realizacijom ovog projekta i Kragujevac uskoro postati ‘‘pet friendly‘‘ grad. Partner na tom projektu je preduzeće za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom ‘‘Šumadija d.o.o‘‘ koje između ostalog izrađuje parkovski mobilijar, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz saopštenja se stiče utisak da grad sada ‘‘pere ruke‘‘ od Levijatanove objave, a kakve je uloga pojedinaca iz ove ultradesničarske organizacije za Nova.rs pojasnila je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća ‘‘Šumadija‘‘.

‘‘Nama su se jednostavno poklopili interesi, projekat odavno postoji, a Levijatan se bavi zaštitom životinja. Sastanak koji smo imali je bio savetodavnog tipa i oni su nam preporučili neke lokacije za budući park, kao i savete o spravama koje bi trebalo da se nađu na tom prostoru. Ne vidim ništa sporno u tome, razmenili smo ideje, ali će konačnu reč o svemu tome dati grad‘‘ precizirala je ona.

Na slastanku član Levijatana koji je prekinuo skup SSP-a

Objava Levijatana kojom najavljuju izgradnju Parka za pse, za gradski odbor SSP-a je znak da su ‘‘maske pale‘‘, te da je to direktna potvrda njihovih sumnji da je Levijatan ‘‘kriminalna ekspozitura SNS-a‘‘.

‘‘Ovim je ozvaničena saradnja između Levijatana i SNS-a. Svima je jasna njihova uloga i tu nema dileme, oni će obavljati sve prljave poslove koje im delegira vlast. Ovo je klasičan primer kako se novac svih građana grada Kragujevca troši za namirenje poslušnika od kojih se više niko u Stranci slobode i pravde i u opoziciji ne plaši, jer je sve više građana na našoj strani. Saradnja sa ovakvim organizacijama samo potvrđuje prisutan strah kod aktuelne vlasti od promena koje će se uskoro dogoditi, a koje ni Levijatan, ni bilo ko drugi može da zaustavi. Angažovati bivše osuđenike za napad opozicionih organizacija je jasan pokazatelj da je svima jasno da u Srbiji uskoro sviće, a da će sa svitanjem biti osvetljena mnoga lica koja će odgovarati za svoje postupke‘‘ izjavio je za Nova.rs Dalibor Jekić, predsednik Gradskog odbora SSP-a.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, Levijatan je u julu ove godine u centru Kragujevca pokušao da prekine skup SSP-a u trenutku kada se potpredsednica stranke Marinika Tepić obraćala građanima. Pripadnici Levijatana su sa nekoliko automobila blokirali saobraćaj i jakim trubljenjem sirena ometali skup. Policija u civilu brzo je reagovala i privela vozače automobila, a upravo se jedan od njih nalazi na fotografiji objavljenoj povodom izgradnje Parka za pse.

BONUS VIDEO: Peticija Zvezdana Jovanovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare