Smeće izvučeno iz stana, Foto:Privatna arhiva

Nepunih sat vremena pošto je portal Nova.rs objavio da stanari zgrade u Ulici Bogdana Velaševića 12 u naselju Bele vode bezuspešno pokušavaju da dozovu nadležne službe i utvrde da li im je komšinica preminula u stanu iz kog se danima oseća nesnosan smrad, policija je izašla na teren, ušla u stan i iza hrpe smeća pronašla leš u poodmakloj fazi raspadanja.

Foto: Privatna arhiva

Stanari su ispričali za naš portal da je policija ekspresno došla nakon što smo objavili tekst, iako su ih oni uporno dozivali poslednja tri dana i molili za pomoć, dok su oni razmatrali pitanje nadležnosti.

Pročitajte još:

Smeće čeka komunalce, Foto:Privatna arhiva

„Moram da kažem da je ekipa koja je danas bila i pronašla mrtvu komšinicu bila maksimalno korektna i profesionalna, kako policajci tako i forenzičari koji su obavili uviđaj. Vrata koja su njihove kolege razvalile još 1. januara, oni su sada uspeli da otvore i uđu u stan koji je bio pun smeća, jer ga je pokojna komšinica skupljala. Pronašli su leš u poodmakloj fazi raspadanja. Deo smeća koji je bio u prednjem delu stana izbacili su ispred, kako bi uopšte mogli da dođu do leša“, rekla je za portal Nova.rs stanarka M. J.

Ona dodaje da je policija odmah pozvala nadležne službe da dođu i pokupe smeće.

Foto:Privatna arhiva

„Oni se međutim, nisu pojavili pa su nas policajci posavetovali da sutra odemo u opštinu, prijavimo ceo događaj, kako bi oni poslali komunalce da sve to očiste. Drago mi je da se sve ovo konačno završilo“, kazala je naša sagovornica.

Zašto je tekst Nova.rs morao da bude glavni podstrekivač policije na reagovanje, odnosno zašto su pojedinci dozvolili da stanari žive u agoniji sve ovo vreme, ostaje nejasno.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, stanari zgrade na adresi Bogdana Velaševića broj 12, u naselju Bele vode u Beogradu, danima nisu znali šta da rade zbog nesnosnog smrada koji se širio iz stana njihove komšinice, za koju su odmah posumnjali da je preminula. Policiju su bezuspešno dozivali, a nakon što su konačno došli i razvalili vrata, okrenuli su se i otišli – jer nisu mogli da ih otvore zbog đubreta.

Redakciji portala Nova.rs javila se stanarka M. J. koja je istakla da je, dosad, nekoliko puta kontaktirala policiju, komunalnu miliciju, Beokom, pa čak i Gradsku skupštinu Beograda, međutim, problem je i dalje tu. Nesnosni smrad se širi zgradom, ulazi u druge stanove, dok za to vreme policija i komunalna milicija utvrđuju čija je nadležnost ceo slučaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare