Foto: Shutterstock

"I ja sam imala užasno iskustvo sa Savom Kneževićem 2019. godine dok je još bio u Zemunu, kada sam sa prijateljicom otišla na tretman. Popucali su mi kapilari na licu i to su posledice koje ću verovatno imati zauvek. Međutim ono što me, osim besa prema Kneževiću, dodatno poražava, jeste činjenica da sam se više puta obraćala svim inspekcijama, doslovno nema kome nisam pisala, i niko do sada ništa nije uradio po pitanu njegovog poslovanja i moje prijave."

Ovim rečima za Nova.rs priča jedna Beograđaka koja, u strahu za svoju bezbednost, nije želela da joj otkrivamo ime. Svoju priču odlučila je da podeli motivisana brojnim ispovestima žena koje su imale slično iskustvo sa lažnim estetskim hirurgom koji, ne samo da nije hirurg, već nikada nije pohađao Medicinski fakultet, a predstavljajući se lažno, unakazio je mnoge žene i zaradio je veliku količinu novca.

Nadrilekarstvo ulepsavanje lazni doktor
Foto:Screenshot/Instagram/savaknezevicsauvage_unakazene

Priča naše sagovornice počinje kada dobija preporuku od jedne poznanice. Odlučuje se da u društvu jedne prijateljice ode u salonu u Zemunu na tretman biorevitalizacije.

„Taj salon, čiji inače nije bio vlasnik, nalazio se u Zemunu u Ulici Gorana Kovačića u jednoj stambenoj zgradi, u stanu. Tretman se radi tako što ja zatvorim oči i on mi bocka kapke… Međutim, on je trebalo da proceni da li moja koža to prihvata ili ne, u smislu da li ću posle uboda imati posledice. Od tih sitnih uboda meni su bukvalno popucali kapilari!“, priča devojka čije je ime poznato redakciji.

Za ovaj tretman izdvojila je oko 300 evra, a zatim je otišla na more. Pošto je videla da se kapilari ne povlače, a koža ne smiruje, kontaktirala je ponovo „doktora“ i poslala mu fotografije.

On ju je ubeđivao da je to normalna rekacija na kožu, da je razlog to što nikada ranije nije imala slične tretmane… Kada je shvatila da od Kneževića neće dobiti konkretan savet kako da reši svoj problem, odlučila je da se obrati nadležnim institucijama.

„To je ono što me i danas ljuti. Prijavila sam ga svim relevantnim institucijama u zemlji – od sanitarne inspekcije, inspekcije rada, poreske… Prvo je sanitarna izašala na teren i dobila sam povratni poziv, a zatim i zdravstvena inspekcija iz koje je jedna žena bila na mojoj strani ali je onda naprasno promenila priču i povukla se“, priča nam sagovornica.

U tom salonu-stanu Knežević nije radio sam već je on bio u vlasništvu jedne devojke. Dopisivanje naše sagovornice sa nadležnim inspekcijama, brojni mejlovi i pozivi, trajali su do decembra te godine kada je shvatila da je njena borba uzaludna, a institucije gluve i neme da joj pruže bilo kakvu zaštitu i preduprede da druge žene dođu u istu situaciju!

U međuvremenu, Sava Knežević je promenio lokaciju, ali ne i taktiku. Otvorio je salon na Terazijama, nalog na Instagramu i ponovo počeo da vrbuje žene. Da upravo te povređene i prevarene žene, doživotno unakažene, nisu same digle glas i obratile se javnosti putem medija, ko zna da li bi nadležni ikada sankcionisali Kneževića, kada već direktne prijave nadležnim inspekcijama nisu urodile plodom.

Sagovornica je našoj redakciji dostavila brojne prepiske na uvid u kojima se jasno može videti da više puta, uz mnoštvo dokaza poput fotografija i prepiski, pokušava da dopre do onih koji bi trebalo da nam beskompromisno stanu u zaštitu.

Nadrilekarstvo ulepsavanje lazni doktor
Foto:Screenshot/Instagram/savaknezevicsauvage_unakazene

„Pojedine inspektorke su, nakon nadzora utvrdile da postoji niz nepravilnosti u njihovom radu, nakon čega nas jedna inspektorka zove i savetuje da se dogovorimo sa licima protiv kojih smo podnele prijavu. Na moje upite i mejlove odgovarala je povremeno, sa pauzama, a onda se sve svelo na to da ona nije policajac, pa da može da otvara ormane, niti sud da može da potvrdi da li je potpis lekara verodostojan“, razočarana je naša sagovornica.

Shvativši da se praktično vrti u krug i da nema apsolutno nikakvu zaštitu nadležnih niti podršku, odlučila je da digne ruke od svega. Novac za tretman, inače dat u evrima i za koji nije dobila nikakav račun niti potvrdu, ne očekuje nazad, ali kaže da je stvar mogla drugačije da se završi samo da je lažni doktor pokazao minimum interesovanja da joj posle tretmana pomogne i nadležne institucije da je udostoje svog poštenog rada.

Zatvorio salon na Terazijama

Nakon ispovesti više žena, Sava Knežević, za kog je utvrđeno da je po struci zapravo maser, zatvorio je svoj salon na Terazijama, a tabla sa njegovim podacima je skinuta. Pored toga, beogradski mediji su na osnovu izjava njegovih žrtvi otkrili da je zajedno sa njim u salonu na Terazijama radila i njegova majka, inače cvećarka!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar