Foto:Shutterstock

Lažni estetski hirurg iz Srbije uhapšen je u Beču nakon što ga je jedna od korisnica njegovih usluga prijavila zbog nesavesnog lečenja, a nesrećna žena je nakon tretmana u jednom stanu u glavnom gradu Austrije, završila u bolnici. Istragom austrijske policije je utvrđeno da je Srbin imao više ovakvih lažnih ordinacija širom Beča.

 

Austrijska policija započela je istragu protiv lažnog srpskog lekara starog 33 godine još aprila 2020. i to nakon što ga je jedna pacijentkinja prijavila. Utvrdili su da 33-godišnjak iznajmljuje stanove širom Beča i pretvara ih u privatne ordinacije za tratmane lepote.

Svoje usluge nudio je putem društvenih mreža, ali da zapravo nije posedovao nijednu odgovarajuću licencu za rad.

Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Žena koja ga je prijavila mu se obratila kako bi tretmanima uklonila bore oko očiju, ali je zadobila toliko teške povrede da je završila na operacionom stolu.

Srbin je ubrzo uhapšen u bečkom Opernringu a policija je utvrdila da nikada nije prošao nikakvu obuku da bi se bavio tim pozivom.

Prema rečima njegovog advokata Andreasa Strobla, uhapšeni lažni doktor se branio da nikada sam nije obavljao tretmane lepote, već da je u tim prilikama pozivao navodne ruske stručnjake.

On je uhapšen ali je vrlo brzo pušten iz pritvora.

Žene u Srbiji unakažene nakon tretmana

Da lažni lekari i estetski hirurzi ne znaju za granice pokazao je slučaj velikog broja žena koje su zadobile stravične povrede nakon takozvanih brazilskih tretmana. Jedna od njih je svoje iskustvo prepričala za portal Nova.rs rekavši da, kada su je lekari videli posle tretmana smanjivanja nosa, kazali su da su opekotine kao posle požara.

Foto: Instagram

„Sve mi smo za Olgicu Markanović saznale preko Instagrama gde je ona objavljivala snimke zahvata, ali i preko jedne naše popularne pevačke zvezde koja ju je reklamirala na društvenim mrežama. Takođe, videle smo da je Olgica pre dve godine proglašena za preduzetnicu godine. Videle smo i snimke žena koje su pričale da su zadovoljne posle njenih tretmana, ali nijedna od nas tada nije obratila pažnju na to da su snimci zamagljeni i da su korišćeni filteri“, seća se ova nesrećna žena kako je sve počelo protekle jeseni.

Ona je pojasnila da je problem u tome što prema zakonu u Srbiji taj zahvat može da radi samo lekar i medicinsko osoblje u specijalizovanoj ustanovi.

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

„Mi smo tek posle saznale da ona uopšte nije lekar, kako se predstavljala. Problem je i što je ona obučavala druge da rade taj ‘tretman'“, kazala je ona.

Oštećene žene su pokrenule Instagram nalog kako bi na jednom mestu sakupile sve slučajeve i najavile su da će pravdu potražiti na sudu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare